avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate Alice-Manuela

Activitate Alice-Manuela

Poate fi cumulata functia de consilier juridic cu cea de asistent manager in cadrul aceleiasi societati?
Citeam statutul consilierului juridic, Art. 19. -
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibilă cu:a) calitatea de avocat;

b) activitățile care lezează demnitatea și independența profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;

c) alte profesii autorizate sau salarizate;

d) funcția și activitatea de administrator sau de lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare și lichidare judiciară;

e) activitatea publicistică salarizată;

f) alte incompatibilități prevăzute de lege sau rezultate din situația de conflict de interese, în condițiile legii.

Ma gandesc la art 19, b), desi a fi asistent manager e o ocupatie, nu profesie.
Cunoasteti situatii practice pentru un astfel de cumul?
Sunt consilier juridic si am un PFA unde ofer consultanta juridica tuturor persoanelor care se adreseaza cabinetului.
Intentionez sa particip la un concurs de admitere in magistratura( direct pe post) . Ma intereseaza daca perioada in care activez in PFA poate fi considerata vechime in specialitatea studiilor? S a confruntat cineva cu situatia asta? Legea 300/2004 nu delimiteaza in mod clar aceasta situatie.
Societatea are toate conturile blocate de executor pentru o datorie la un furnizor, cum ridicam bani pentru plata salariilor?
Discuție CFP/CFG
Exista vreun criteriu de incompatibilitate intre persoana care acorda viza CFP si persoana care acorda viza CFG? in momentul de fata societatea dispune de un nr. redus de personal, motiv pentru care ne gandim sa dam o decizie perosanei care exercita CFG si pentru viza CFP.
Răspuns la discuția Concedierea
Nu vorbim de un contract cu norma intreaga si unul part time, ci vorbim de 2 contracte part time la acelasi angajator.In fiecare contract este prevazuta perioada de concediu...fiind vorba de 2 contracte, ar rezulta ca are dreptul la cate un concediu pentru fiecare contract.
Răspuns la discuția Concedierea
Multumesc frumos! Ne mai confruntam cu urmatoarea situatie. In organigrama avem 2 posturi diferite cu program de 4 ore pe zi. Seful nostru doreste ca aceste 2 posturi diferite sa fie ocupate de aceeasi persoana. Asta ar insemna ca ar trebui sa ii facem 2 CIM/ fise ale postului, sa ii oprim cotizatiile la stat pentru ambele salarii, sa ia 2 concedii de odihna pe an?
Discuție Concedierea
In cadrul sedintei de CL de la sfarsitul lunii iunie 2019, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotarare privind modificarea organigramei, deci micsorarea schemei de personal. Avand in vedere faptul ca pana la emiterea/comunicarea HCL vor mai dura cateva zile rezervate redactarii, putem emite preavizele in acest timp?
Ea a spus ca se simtea rau de acasa, se cunoaste faptul ca are probleme de sanatate. Problema e daca e legal sa emiti preaviz salariatului aflat in CM.
Salariatei i s a facut rau la inceput de program si a fost dusa cu salvarea la spital. Intre timp a solicitat adeverinta cu zilele de CM din ultimele 12 luni, eliberata pentru a i servi la spitalizare. Dupa inregistrarea si emiterea adeverintei, conducatorul unitatii a dispus pentru aceasta preavizul in vederea desfiintarii locului de munca, Preavizul va fi trimis prin posta salariatei. Salariatul aflat in concediu medical poate fi trimis in preaviz?
Salariata a castigat procesul avand ca obiect anularea deciziei de concediere si reintegrarea pe functia detinuta anterior concedierii, precum si drepturile salariale calculate pana la data reintegrarii efective.
In data de 5.03.2019 instanta de apel s a prountat in favoarea salariatei. In data de 6.03.2019 salariata a trimis cerere de reintegrare la locul de munca. In conditiile in care nu am primit sentinta suntem obligati sa o reintegram pana la data comunicarii? Cu privire la concediul de odihna la care ar fi avut dreptul trebuie sa i l acordam sau sa i propunem sa i l platim?
Dreptirile salariale castigate in instanta le putem acorda fractionat ( in mai multe luni in baza unui calcul) sau suntem obligati sa ii dam toti banii odata?