avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Examen admitere in magistratura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Examen admitere in magistratura

Sunt consilier juridic si am un PFA unde ofer consultanta juridica tuturor persoanelor care se adreseaza cabinetului.
Intentionez sa particip la un concurs de admitere in magistratura( direct pe post) . Ma intereseaza daca perioada in care activez in PFA poate fi considerata vechime in specialitatea studiilor? S a confruntat cineva cu situatia asta? Legea 300/2004 nu delimiteaza in mod clar aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 5 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aoleu, vedeți că formulează UNBR
multe plângeri penale în aceasta perioadă pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat!
Consultanța juridică este un serviciu avocațial pe care doar avocații îl pot oferi
Dacă vă eliberează Colegiul Consilierilor Juridici adeverință de vechime, probabil că vă vor accepta dosarul la INM; dar, după cum spunea și colegul, activitatea pe care ați descris-o mai sus aduce mai mult a avocatură clandestină......
Intrebarile astea le adresați pe site-uri /grupuri dedicate cons juridic nu pe acest forum unde recunoașteți că pe lângă postul călduț de jurist la întreprindere mai practicati si avocatura ilegal.
Pot fi numiți în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 14 alin. (2) din Legea 303/2004, foștii judecători și procurori care și-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) din lege, avocații, notarii, asistenții judiciari, consilierii juridici, executorii judecătorești cu studii superioare juridice, personalul de probațiune cu studii superioare juridice, ofițerii de poliție judiciară cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit funcții de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administrației Prezidențiale, Guvernului, Curții Constituționale, Avocatului Poporului, Curții de Conturi sau al Consiliului Legislativ, în Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române și Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învățământul juridic superior acreditat, precum și magistrații-asistenți, cu o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani.


Vechimea în specialitate este vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale. Constituie vechime în specialitate și vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, raport de serviciu sau ca profesie liberală în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în alte state cu care România a încheiat convenții de recunoaștere reciprocă a acestor drepturi, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale.(Codul Administrativ)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia de administrator reprezinta vechime in specialitatea studiilor? Andreeav91 Andreeav91 Buna ziua, Am funcția de administrator al unui SRL de 5 ani, prin statut, nu am contract de munca, studii superioare economice - management. Pentru un ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitatea studiilor dancantemir dancantemir Buna ziua Pentru functia de secretar u.a.t este nevoie de studii juridice sau administrative precum si de vechime in specialitatea studiilor Ce se intelege ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt titular ii din 2010, aceasta perioada reprezintă vechime în specialitate? Magbd Magbd Sunt titular II din 2010, comerț cu amănuntul, și am absolvit facultatea de management. Perioada 2010 - prezent reprezintă vechime in specialitatea ... (vezi toată discuția)