avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate davidw

Activitate davidw

Buna ziua,

Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu urmatoarea neclaritate in legatura cu vanzarea unui website.

Sunt PFA in sistem real (Cod CAEN 7311 - Activitati ale agentiilor de publicitate) si realizez venituri din vanzarea de spatiu publicitar pe un website propriu (blog).

Dupa cativa ani de activitate, m-am decis sa vand acest website (domeniu web + continut) care realizeaza veniturile si sa inchid PFA-ul.

Care este modul corect de a declara veniturile realizate in urma vanzarii acestui website si in ce venituri se incadreaza acesta tranzactie in declaratia unica, neavand un caracter de continuitate?

Multumesc!Răspuns la discuția Cod CAEN Marketing Afiliat


Bogdi85 a scris:

Buna ziua,
Pentru codul de caen 7311 ii necesar de studii superioare in domeniu sau de ceva diploma de marketinger pentru a putea adauga la firma? Exista cumva un site unde pot sa vad la ce coduri caen de ce diplome ii nevoie?
Va multumesc.


Buna ziua,

Pentru codul CAEN 7311 nu sunt necesare studii in domeniu sau diploma. Am inregistrat PFA-ul cu acest cod CAEN acum cativa ani si nu mi s-au cerut acestea.
Multumesc mult pentru clarificari!

Iulian Manea a scris:

Prin depunerea declaratiei unice tocmai v-ati inregistrat la ANAF.

Nu mai este obligatorie stampila, dar multi o folosesc.

Buna ziua,

- Dupa infiintarea unei PFA prin ONRC, pe langa depunerea declaratiei unice estimative, mai este necesara inregistrarea fiscala la ANAF in decurs de 30 zile sau informatiile sunt automat transmise de catre ONRC?

- Si inca o intrebare, mai este obligatorie procurarea unei stampile?

Multumesc!
Răspuns la discuția Abreviere Nume PFA?
Am inteles, multumesc!
Răspuns la discuția Abreviere Nume PFA?
Am inteles, multumesc!
Verificati pretul pe kwh din contract si comparati facturile marite si cele din urma. Aplati numarul de suport daca constatati nereguli la calculul facturii.
Piata energiei electrice este libera de cativa ani. La terminarea contractuala, poate sa faca cerere si sa se mute la alt furnizor, fara costuri aditionale.
Salut,

O intrebare probabil banala...

Am inregistrat de curand PFA la ONRC. Numele acceptat este de forma "Nume Prenume1-Prenume2 PERSOANA FIZICA AUTORIZATA".

Avand in vedere faptul ca este un nume destul de lung, se poate prescurta aceasta terminatie "PERSOANA FIZICA AUTORIZATA" in "PFA" pe facturi, contracte, declaratii ANAF?
Salut,
Va rog sa-mi spuneti ce cod/coduri CAEN sunt necesare pentru generarea de comisioane dintr-o activitate de tipul print-on-demand (printare la cerere)?

Mai exact, exista cateva platforme internationale care printeaza designuri personalizate pe diverse obiecte sau articole vestimentare.

Aceste platforme permit celor ce vor sa castige din aceasta activitate sa uploadeze design-uri grafice, acestea urmand sa fie imprimate pe diverse obiecte in cazul in care exista cumparatori.

Cumparatorul acestor produse face plata direct catre platforma respectiva.
Ei se ocupa cu printatul, trimiterea comenzilor catre cumparator, etc.

Activitatea mea presupune realizarea acestor design-uri grafice si promovarea produselor.
In cazul in care cineva cumpara un produs, sunt platit un comision din pretul produsului.

Mentionez ca sunt platit doar in cazul in care un produs cu design-ul meu se vinde (comision pe vanzare). Nu sunt platit de catre platforma sa fac design-ul pentru aceste produse.

Va rog sa-mi spuneti ce coduri CAEN sunt necesare pentru un PFA in acest domeniu.
Răspuns la discuția Contract de Comodat PFA
Multumesc din nou pentru clarificari.