avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate dimucosmin

Activitate dimucosmin

Am cumparat un apartament -cabinet care are in una dintre camere un chirias- un salon de frizerie..
Acesta a fost notificat de vânzător in urma cu o lună ca a vandut apartamentul si ca trebuie eliberat. Acesta nu vrea sa elibereze camera deoarece in contractul de închiriere este specificat ca trebuia notificat cu 3 luni de zile inainte de a vinde.
Eu ca si actual proprietar al acestui apartament, cum pot sa il evacuez?
Mulțumesc
Bună ziua. Am o firmă ce se ocupa cu realizarea de porti si garduri confecționate din tabla debitata pe cnc. O altă firmă imi foloseste poze cu lucrările firmei pe pliante si pe bannere, ca si cum ar fi realizările lor.
Au dreptul să îmi foloseasca fotografiile, pot sa cer prejudicii sau ceva de genul? Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Bani împrumutați unui angajat
Multumesc frumos pentru sfaturi
Răspuns la discuția Bani împrumutați unui angajat
Multumesc. O sa incerc la notar. Orice cabinet notariat poate face acest cobtract? Sau e unul standard?
Bună seara. Am împrumutat un angajat suma de 18 000 lei.
Fără dobândă.
Am stabilit cu el sa ii opresc o rată de 300 lei lunar. Azi am aflat de la un alt angajat ca ar dori să plece din firma si sa nu imi mai returneze banii.
Ce as putea face pt a-mi recupera banii?
M am gandit să merg la un notar cu el pt a face un contract . În caz că va refuza, clar ca nu imi va returna banii...
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc
În lipsa și fără permisiunea mea, vechiul proprietar de la care am cumpărat un teren și pe care am construit casa in care locuiesc a intrat cu 2 mașini și 3 bărbați pe proprietatea mea și au construit un gard din țevi și plasă de sârmă in spatele casei mele, pe toată lungimea terenului.
Menționez că în spatele casei, se află o fâșie de teren, lată de 2m, pe toată lungimea, intre proprietatea mea și a vecinului, care nu este a vecinului meu și asupra căreia nu are nicio pretenție și nici vechiul proprietar nu are acte pe această fâșie. Este o suprafață de teren a nimănui, așa reiese din cadastrul meu și al vecinului.
Cel de la care am cumpărat eu, a cumpărat terenul cu 10ani in urmă și avea acte doar pe terenul pe care mi l-a vândut in 2013,nu și pe cei 2m.
Pot sa fac plângere penală pt încălcarea proprietății și să demontez acel gard?
Eu eram in concediu cu familia când au construit gardul, și m-a sunat vecinul sa îmi spună ce se întâmpla la mine in curte.
Am sunat la poliție, a mers politia la fata locului, dar nu au făcut decât un proces verbal....
Ce pot sa fac in această situație?
Eu am fost înainte și la Primărie sa le zic că este un teren liber unde am cumpărat și aș vrea să intru cumva în posesia lui,sa platesc impozit și a sa îl împrejmuiesc, dar au zis că nu se poate face nimic.....
Buna ziua,
Am cumpărat un teren intravilan și în urma măsurătorilor efectuate, a reieșit că între mine și vecinul meu, pe toată lungimea terenului de afla o fâșie lată de 2m care nu este nici a mea și nici a vecinului.
Cum putem intra legal în posesia acestei suprafețe, pt a o putea închide și a plăti impozit la primărie?
Am o suprafață de teren de 2000 mp. Lățimea este 16. Doresc să il dezmembrez în 3 parcele. Prima parcela de 500 mp, lățime de 12 m; pe toată lungimea acestei parcele va fi a 2 a parcela, de 4 m lățime, ce va servi drept cale de acces spre a 3 a parcela. Eu o să păstrez prima parcela de 500mp. Întrebarea mea este: daca cel care vrea sa cumpere de la mine parcela a 3 a cat si a2 a, care este drumul prin fața casei mele, și în același timp și singura cale de acces de la drumul principal spre parcelele 1 și 3, eu astfel rămân fără acces de la stradă, cum putem sa facem sa fie bine pt ambii?
Va mulțumesc, sper că ați înțeles ce am vrut sa spun...
Mulțumesc frumos!
O să infiitez un SRL pt a aplica la proiectul de finanțare. Și de asta întreb, daca nu se obține finanțare firma nu va avea activitate, deci nu va încasa nimic. În situația aceasta se pierde indemnizația? Daca e sa se aprobe finanțarea, îmi voi face mie contract și voi mai angaja 2 persoane, deci firma ar avea activitate, va încasa și atunci nu mă mai interesează indemnizația.