avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate svalentins

Activitate svalentins

Restituire permis trecere pietoni cu semafo.
Salutare. Din splai am facut dreapta pe Stirbei Voda avand verde la fel ca pietonii, doar ca pietonul era pe a 6a banda fiind 3 pe sens si doar ce pusese piciorul pe trecere , am considerat ca pot trece conform oug 195 ce permite trecere daca pietonii nu sunt angajati pe sensul dvs de mers . Ma puteti intruma cu pasii pentru a obtine permisul inapoi cat si pentru a contesta procesul verbal? Multumesc . Fara permis nu pot lucra si sa imi intretin familia.
Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti si as vrea sa stiu ce trebuie facut sa fiu legal cu toate actele si impozitul. Pot opta sa fac o micro si sa plătesc impozit de 3% la sfârșitul fiecărei luni ? Sau cum se procedează?
Buna ziua. Doresc sa stiu daca legal exista posibilitatea platii impozitului obtinut din chirie in regim hotelier la sfarsitul lunii si nu inainte .
Stiu ca normal se plateste la inceputul anului gen estimativ .
Exista posibilitatea plati dupa fiecare luna in functie de cat venit am efectuat ?
Vreau sa inchiriez camere prin portalul booking.com , care la final de luna emite factura de 15% din totalul camerelor oferite prin ei.
Can platesc impozitul pe camerele inchiriate pot scadea cei 15% de la plata ?
Si care ar fii cel mai avantajos mod de a porni o asa afacere ? Am auzit ca o microintreprindere plateste doar 3%
Multumesc
da, cam asa functioneaza taximetria in Romania . cam intoate orasele din tara soferii platesc in medie 90-115 lei pe zi pentru a putea lucra ca si sofer taxi iar banii care ii strange peste sunt banii lui din care trebuie sa bage combustibil iar restul sunt ai soferului , iar daca vrea o zi libera trebuie sa plateasca acei 100 lei pe zi ..... doar duminica este zi libera in care soferul nu plateste planul de 100 lei .
Buna ziua. doresc sa stiu daca un sofer de taxi trebuie sa declare la ANAF venitul sau . majoritatea soferiilor sunt angajati cu un contract de 2 /4 sau 6 ore la care firma le plateste taxele catre stat la un salariu minim pe economie cu program redus , dar fiecare taximetrist castiga zilnic in jur de 100 lei ... majoritatea taximetristilor spun ca acest venit nu trebuie declarat deoarece incasarile trec prin aparatul de taxat ,iar firma plateste TVA in urma incasarilor ... Un taximetrist in general plateste 100 lei pe zi catre firma la care lucreaza iar aceasta ii pune la dispozitie masina si statia pentru a primi comenzi , iar restul incasarilor ii revin soferului ! Legal ar terbui sa plateasca impozit de pe urma incasarilor care ii raman ? Multumesc anticipat !