avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declararea veniturilor soferilor taxi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declararea veniturilor soferilor taxi

Buna ziua. doresc sa stiu daca un sofer de taxi trebuie sa declare la ANAF venitul sau . majoritatea soferiilor sunt angajati cu un contract de 2 /4 sau 6 ore la care firma le plateste taxele catre stat la un salariu minim pe economie cu program redus , dar fiecare taximetrist castiga zilnic in jur de 100 lei ... majoritatea taximetristilor spun ca acest venit nu trebuie declarat deoarece incasarile trec prin aparatul de taxat ,iar firma plateste TVA in urma incasarilor ... Un taximetrist in general plateste 100 lei pe zi catre firma la care lucreaza iar aceasta ii pune la dispozitie masina si statia pentru a primi comenzi , iar restul incasarilor ii revin soferului ! Legal ar terbui sa plateasca impozit de pe urma incasarilor care ii raman ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: svalentins , utilizator 11:19, 14 Decembrie 2016
Din cate stiu firmele nu le platesc contributiile la sanatate, pensie, somaj ci ii pune pe taximetristi sa si le plateasca singuri. Sau depinde de firma si contractul incheiat. Daca nu strang suficienti bani pentru locatia masinii si combustibil atunci ar trebui sa dea bani din buzunar.
Legal, ar trebui ca soferul, angajat cu CIM, sa fie pontat pentru toate orele lucrate iar venitul aferent inregistrat in contabilitate si impozitat ca atare. Asa cum descrieti dvs., aceia sunt bani negri, cum li se zice celor neimpozitati.
da, cam asa functioneaza taximetria in Romania . cam intoate orasele din tara soferii platesc in medie 90-115 lei pe zi pentru a putea lucra ca si sofer taxi iar banii care ii strange peste sunt banii lui din care trebuie sa bage combustibil iar restul sunt ai soferului , iar daca vrea o zi libera trebuie sa plateasca acei 100 lei pe zi ..... doar duminica este zi libera in care soferul nu plateste planul de 100 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
Rovinieta pe taxi leorot leorot supun atentiei dvs urmatoarea speta: o masina pe taxi, care in principiu circula mai mult in interiorul orasului, are o cursa de exterior, in afara orasului. ... (vezi toată discuția)
Pfa poate desfasura activitate de taximetrie? user43 user43 Sunt angajat al unei firme de taximetrie. Lucrez la\"plan 24 ore'', adica nu ai salariu fix , ci in fiecare zi, exceptand duminica trebuie sa platesti ... (vezi toată discuția)