avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire permis trecere pietoni cu semafo. Salutare. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire permis trecere pietoni cu semafo. Salutare. Din splai ...

Restituire permis trecere pietoni cu semafo.
Salutare. Din splai am facut dreapta pe Stirbei Voda avand verde la fel ca pietonii, doar ca pietonul era pe a 6a banda fiind 3 pe sens si doar ce pusese piciorul pe trecere , am considerat ca pot trece conform oug 195 ce permite trecere daca pietonii nu sunt angajati pe sensul dvs de mers . Ma puteti intruma cu pasii pentru a obtine permisul inapoi cat si pentru a contesta procesul verbal? Multumesc . Fara permis nu pot lucra si sa imi intretin familia.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:01, 20 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasii sunt descrisi in art. 118 din OUG 195/2018 :
Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.

Aliniatul 3 este cel care va descrie in ce condirii vi se restituie permisul, pina la judecarea plingerii dvs. Judecatoria ar trebui sa fie scrisa in PV de contraventie, cred ca e judecatoria de sector. Documentul descris la aliniatul 2 este un certificat de grefa, mai nou s-a simplificat procedura, puteti merge la politie sa vise restituie permisul cu o foaie tiparita cu imaginea de pe portalul instantei respective in care se vede inregistrarea dosarului dvs. in care petent sunteti dvs. si intimat Inspectoratul de politie de unde face parte agentul constatator.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intentionand sa virati la dreapta ati circulat pe banda 1 iar pietonul a pasit pe banda 1 al sensului opus de circulatie. In functie de vitezele autovehiculului si a pietonului se poate stabili daca a fost sau nu neacordare prioritstii de trecere.


svalentins a scris:

Restituire permis trecere pietoni cu semafo.
Salutare. Din splai am facut dreapta pe Stirbei Voda avand verde la fel ca pietonii, doar ca pietonul era pe a 6a banda fiind 3 pe sens si doar ce pusese piciorul pe trecere , am considerat ca pot trece conform oug 195 ce permite trecere daca pietonii nu sunt angajati pe sensul dvs de mers . Ma puteti intruma cu pasii pentru a obtine permisul inapoi cat si pentru a contesta procesul verbal? Multumesc . Fara permis nu pot lucra si sa imi intretin familia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie, ... FlorinElv FlorinElv Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie, pasii la mine au fost: 1. Suspendare permis 30 de zile si primit dovada pt 15 zile ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie din alta localitate mihaidragos mihaidragos Buna ziua, am fost sanctionat abuziv de catre un agent din Jud. OLT si vreau sa contest PV. Stiu ca trebuie depusa la Judecatoria Corabia. Ce nu stiu este cum ... (vezi toată discuția)
Buna. in localitatea unde locuiesc, la o intersectie semaforizata ... ady88 ady88 Buna. In localitatea unde locuiesc, la o intersectie semaforizata se fac niste renovari. Inainte de reparatii, virajul la dreapta era pe o banda de decelerare ... (vezi toată discuția)