avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate ariam

Activitate ariam

este interzisa angajarea personalului auxiliar cu studii juridice superioare, insa un student nu poate fi inclus in opinia mea in aceasta categorie, intrucat acesta este in curs de finalizare a studiilor. Pana atunci poate fi angajat ca personal auziliar urmand ca dupa sustinerea si promovarea exemenului de licenta sa i se schimbe incadrarea.
nu vad constituite elementele niciunei infractiuni (nu orice fapta perceputa de o persoana ca pacaleala poate constitui si infractiunea de inselaciune).

Pe calea unei actiuni in civil ati putea recupera ceea ce ati platit dvs. DACA cealalata parte nu si-a indeplinit obligatiile sale. Daunele vi se pot acorda numai de catre instanta si numai dupa ce supuneti judecatii contractul de locatiune si administrati probe.

Banii pe care i-ati achitat agentiei imobiliare nu prea aveti cum sa ii recuperati atat timp cat ati semnat contarctul de inchiriere (deci serviciul pe care l-ati platit a fost prestat).

Cat priveste garantia, este important pentru ce a fost constituita acea garantie conform contractului de inchiriere (garantie la plata chiriei, garantie la plata cheltuielilor de intretinere, garantie la eventualele degradari ale imobilului sau de ce nu toate acestea la un loc)

ar fi bine sa avem si o copie a contractului de inchiriere, pentru a analiza fiecare obligatie din contract. Ar fi trebuit sa incheiati un proces verbal de predare primire a imobilului... ati incheiat un astfel de proces verbal? cum s-a facut preluarea folosintei?

spuneti ca dvs i-ati comunicat proprietarului (sau presupusului proprietar) faptul ca nu doriti sa preluati imobilul. care au fost ratiunile si mai important care a fost modalitatea in care i-ati comunicat acestuia? daca va adresati instantei va trebui sa probabi acest fapt. In caz contrar se poate prezuma ca in tot acest timp dvs v-ati folosit de imobil si drept urmare datorati chirie si plata costurilor de intretinere.

Sunt multe aspecte de luat in calcul, dar nici unul nu va putea duce la situatia in care dvs sa dobanditi mai mult (sau cu mult mai mult) decat a-yi cheltuit (altfel ne-am afla in situatia unei nedreptati si ar fi o imbogatire fara just temei...)



Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
[
Cei care au copiat si nu stiu nimic se vor cerne in timp.


partea proasta este ca pana ajung sa se cearna reusesc sa ne faca profesia de ras prin incompetenta lor si mai grav decat atat pot distruge destinele unor oameni care le incredinteaza cauzele lor... :(
Daca ceea ce scrie trenurelu este adevarat atunci vina apartine deopotriva supraveghetorilor dar si acelor candidati care nu au solicitat eliminarea din examen a acelor persoane. Indiferenta si toleranta celor din jur nu fac decat sa incurajeze ...X-(
dupa ce promovati examenul de intrare in profesie, in termen de 2 luni va trebui sa incetati starea de incompatibilitate.

profesia de avocat este compatibila printre cele deja mentionate anterior si cu profesia de practician in insolventa si evaluator.

orice alta activitate incompatibila este supusa incetarii - in caz contrar nu puteti profesa avocatura atat timp cat exista starea de incompatibilitate.






Răspuns la discuția avocatura
Conform legii profesiei "În cazurile în care există incompatibilitate, decizia de primire în profesie va produce efectele numai de la data încetării stării de incompatibilitate, care trebuie rezolvată în termen de două luni de la emiterea deciziei."

nu putem discuta de o suspendare atata timp cat conditia ce afecteaza decizia de primire in profesie nu s-a indeplinit, respectiv incetarea starii de incompatibilitate.

Răspuns la discuția avocatura
Intelegerea mea este ca dvs intrebati daca un fost magistrat ce intra in porfesia de avocat se poate suspenda din aceasta profesie fara ca intre momentul intrarii in profesia de avocat si cel al suspendarii sa fi avut vreun contract de asistenta juridica.

Daca am inteles corect atunci raspunsul ar fi nu, nu este necesar ca acea persoana sa fi incheiat vreun contract de asistenta juridica, in fond avocatura este o profesie liberala si poti exercita aceasta profesie (cel putin la nivel teoretic) si fara clienti.
din punctul meu de vedere nici clarificarile aduse prin Hotarare a Guvernului Romaniei nr. 791 din 2010pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, precum şi pentru aprobareaNormelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernuluinr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscalşi alte măsuri financiar-fiscale, respectiv: "Activităţile desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii,care generează venituri din profesii libere, precum şi drepturilede autor şi drepturile conexe definite potrivit prevederilor Legiinr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cumodificările şi completările ulterioare, nu pot fi reconsiderate caactivităţi dependente potrivit prevederilor art. 7 alin. (1) pct. 2.1şi 2.2 din Codul fiscal." nu ofera un raspuns cu privire la situatia avocatilor claboratori, intrucat exista in continuare riscul ca activitatea acestora sa fie considerata ca o activitate ce nu este desfasurata "in mod independent"...#-o



Răspuns la discuția intabulare constructie
dan1111 a scris:

Nu se intabuleaza constructia, ci se inscrie constructia in cartea funciara deschisa pentru terenul respectiv, in baza unui "Certificat de atestare a edificarii constructiei" eliberat de primaria pe raza careia se afla aceasta constructie.


clarificare: prin sintagma "intabularea constructiei" se avea in vedere "intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei"

exista mai multe situatii ...
- nu il cesioneaza pentru distractie ci pentru bani - cesiunea fiind o cale prin care actionarii unei bancii pot obtine dividende (evitand provizionarea acestor credite).
- se cesioneaza si portofolii performante (practica mai putin raspandita decat prima)
- simpla neplata a unor rate nu atrage automat exigibilitatea anticipata (conditiile in care creditul devine exigibil inainte de termen sunt prevazute clar in contractul de credit)
- etc.