avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatura

daca, dupa 19 ani vechime in magistratura, treci avocat fara examen, exista vreo prevedere legala ce iti impune, inainte de suspendarea ca avocat, sa ai un contract de asistenta juridica sau ceva asemanator? in ce act normativ?
multumiri
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 14:07, 5 Octombrie 2010
Intelegerea mea este ca dvs intrebati daca un fost magistrat ce intra in porfesia de avocat se poate suspenda din aceasta profesie fara ca intre momentul intrarii in profesia de avocat si cel al suspendarii sa fi avut vreun contract de asistenta juridica.

Daca am inteles corect atunci raspunsul ar fi nu, nu este necesar ca acea persoana sa fi incheiat vreun contract de asistenta juridica, in fond avocatura este o profesie liberala si poti exercita aceasta profesie (cel putin la nivel teoretic) si fara clienti.
multumesc. intr/o alta varianta de interpretare se sustine ca dupa emiterea deciziei de primire, daca in timpul celor 2 luni urmatoare nu inceteaza starea de incompatibilitate, respectiv nu iti dai demisia din magistratura, nu ar putea avea eficienta o cererea de suspendare din avocatura, ci decizia ar deveni nula. interpretarea pe textul de lege nu este in acest sens si nici nu se conditioneaza suspendarea de labsenta starii de incompatibilitate. eu inteleg ca desi incompatibil, poti formula cererea de inscriere in tablou si de suspendare din avocatura, evident cu plata taxelor de 1500 si 2000 lei.

sunteti de acord?
Conform legii profesiei "În cazurile în care există incompatibilitate, decizia de primire în profesie va produce efectele numai de la data încetării stării de incompatibilitate, care trebuie rezolvată în termen de două luni de la emiterea deciziei."

nu putem discuta de o suspendare atata timp cat conditia ce afecteaza decizia de primire in profesie nu s-a indeplinit, respectiv incetarea starii de incompatibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Primire in avocatura lupica1 lupica1 In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema. Am varsta de 42 de ani , ... (vezi toată discuția)
Primire in avocatura m-am inscris la examenul de admitere in avocatura, am inserat in cerere textul referitor la starea de incompatibilitate in care ma aflu acum si la care ma ... (vezi toată discuția)