avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei_78

Activitate Andrei_78


latka a scris:

Conform OG2 /2001.




In afara de legea mentioneata de dvs., puteti explica, strict referitor la aceasta speta, efectiv cum va constata Primaria daca un proprietar are sau nu repartitoare ?
Deci si Primariile vor da amenzi daca proprietarii nu au repartitoare ?
Cum vor face constatarea ?
M-am referit la ceea ce scrie mai jos:

55. Articolul 45 se modifică și va avea următorul cuprins:

Articolul 45

(3) Constituie contravenție, alta decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului-limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri.
Referitor la art. 45 alin. (3) din Legea 196/2021:

Care este institutia publica care are competenta de a da amenzi contraventionale proprietarilor pentru nerespectarea termenului-limită privind montarea repartitoarelor ?
Răspuns la discuția Taxare mascata de catre Guvern
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
george-neagu a scris:

Si cine s-o plateasca, firma? Adia firma sa suporte toate prostiile astora de la guvern?


Pai nu-i normal sa plateasca doar FURNIZORUL(FIRMA) ?
Guvernul cui s-a adresat cu acea taxa ? Furnizorului sau clientilor furnizorului(adica tot poporul) ?

Daca Guvernul era sa taxeze asa, degeaba, pe toti locuitorii din Romania, nu ar fi pus acea taxa fix pe popor(persoana fizica) ?

In logica dvs., de ce sa suporte clientii ?
Ati intrebat de parca clientii ar trebui sa se lupte sa preia asupra lor nenorocirea care s-a pogorat asupra saracilor de furnizori.
De ce ar trebui sa-i pese clientului ce pateste Furnizorul ?

Cand e vorba de taxe, furnizorul paseaza catre clienti, dar cand e vorba sa faca profit furnizorul, nicidecum sa paseze din acel profit si clientilor, prin reducerea abonamentelor, etc.

Ce-mi place logica asta care este FAVORABILA DOAR catre SARACII de FURNIZORI !
Buna seara,

Deja incepe sa fie o practica urata din partea Guvernului prin furnizorii de servicii.

Cum e posibil ca atunci cand Guvernul pune o TAXA in plus furnizorilor de servicii, adica acea taxa care ar trebui PLATITA DE FURNIZORI, automat este pasata CLIENTILOR ?

Din acest aspect rezulta ca GUVERNUL TAXEAZA INDIRECT CLIENTII cu ajutorul Furnizorilor de servicii.

Daca ar fi aparut o stire cum ca Guvernul taxeaza toate persoanele fizice asa degeaba, pai toti ar iesi in strada. Dar daca Guvernul taxeaza furnizorii, defapt furnizorii nu au nicio problema legat de costuri, pentru ca pur si simpla acea taxa este pasata catre clienti si astfel nu prea este acelasi lucru de a motiva sa iasa in strada.

Dar defapt e acelasi lucru, si nu e prima oara.
In mod normal, DOAR FURNIZORII trebuie sa SUPORTE TAXA, fara sa mai creasca niciun cost al abonamentului pentru clienti.
Stiu, ar insemna ca FURNIZORII sa aiba un profit mai mic, dar asta e si ideea, pe client nu-l intereseaza asta.

Mi se asa o marlanie grosolana, care se vede de pe Luna.

O gramada de clienti vor fi taxati cu ocazia acestei prosteli din partea Guvernului.

Stiu ca pot sa rezilieze clientii contractul, dar cu ce rost, ca peste tot cresc preturile la abonamente. Deci nu ai unde sa te duci ca sa zici ca e mai bine.

DAR, totusi, se poate face ceva incat, FURNIZORII sa nu poata sa creasca abonamentele, chiar daca se poate rezilia ? ANPC ceva ?

Daca Guvernul taxeaza furnizorii, atunci de ce Guvernul NU se asigura ca acesti furnizori sa NU PASEZE taxa catre clienti ?
Cornel Vasile a scris:

Daca ati fi citit mai bine legea ati fi observat cum se acorda .... credeti ca noi stim cand angajatorul dvs va decide sa va acorde asa ceva ? ... Numai daca decide !!!


Culmea, ca am citit legea, si tocmai ce NU SCRIE sunt exact intrebarile pe care le-am pus mai sus.

Evident, asteptam un raspuns, clar si cat mai exact de la cei care stiu sa aprecieze cum se aplica o lege, pentru ca eu nu am/avut experienta cu modul de aplicare al unei legi.

Puteati sa-mi raspundeti de la inceput ca, din ce inteleg ce mi-ati scris ultima oara, ca pentru astfel de legi, la care depinde de angajator, NU SE POATE sa fie fortati ca TOTI ANGAJATORII sa inceapa sa dea tichete incepand cu luna IANUARIE 2019. Asa-i ?
Pai ati raspuns cumva la ce am intrebat ? :( Asteptam niste raspunsuri cu date exacte.
Mi-ati dat un articol care nu imi raspunde cu nimic la intrebarile mele.
Buna dimineata,

Stiu ca, incepand cu 1 ianuarie 2019, cei de la privat si de la stat urmeaza sa primeasca, de exemplu, tichete culturale.

De cand(zi/luna) se vor acorda mai exact IN MANA ?

Deja este IANUARIE. Cumva nu o sa beneficieze nimeni pentru luna IANUARIE ?
cyan a scris:

Pentru a scrie un mesaj apasati pe butonul Raspunde si nu pe Citeaza!

1. Uite o stire(despre un alt caz):

"Potrivit procesului-verbal încheiat la aproape o lună distanţă de data postării, individul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, reţinându-se că „a proferat injurii şi expresii jignitoare la adresa unor persoane pe contul personal de pe reţeaua electronică de socializare Facebook, fiind de natură să lezeze demnitatea şi onoarea celor în cauză”.

Acuma am gasit cuvintele potrivite pentru lipsa caldurii si a apei calde, ce a dus la raceli si nespalari in masa. :) si anume RADET a lezat DEMNITATEA si ONOAREA personaelor din cele 2 sectoare.
Si dupa cum am vazut in stirea respectiva, n-a mai trebuit sa demonstreze nimeni ceva legat de acea LEZARE, ci i-a dat asa direct amenda. Ce simplu.
De ce sa nu fie asa simplu si cu RADET ?

2. E foarte trist, ca pentru chestii deastea marunte, trebuie sa stai sa DEMONSTREZI. Aceste lucruri sunt foarte importante, mai ales ca s-a intamplat la 2 sectoare.
Pentru ca trebuie sa te duci in instanta, deaia nu face nimic nimic impotriva RADET si uite RADET isi permite sa stea pasiva in continuare, fara nicio grija.
E atat de trist. Nu asa trebuia sa fie regulile.

3. Cred ca e a 1000-a oara cand spun. RADET NU TE MAI LASA SA PUI CENTRALA. ESTE si LEGE. Acuma sa primesc raspuns "Du-te in instanta si pentru prostia asta."

4. Atata timp cat proprietarii sunt tinuti captivi in acest sistem centralizat de catre RADET, la care trebuie sa plateasca in fiecare luna, NU ESTE NORMAL ca pe proprietar sa nu-l intereseze ce probleme are RADET ?
Banuiesc ca proprietarii nu platesc si acele vorbe precum "RADET este sarac si n-are bani de inlocuirea tevilor". PUR si simplu nu intereseaza pe proprietari asta.
Daca RADET nu mai face fata, atunci sa ne lase. Sa nu mai taraganeze proprietarii care vor centrala, etc.
OARE pe RADET il va interesa faptul ca niste proprietari nu mai au bani sa plateasca intretinerea ? Imediat vor fi executati siliti acei proprietari. Evident relatia este cu Asociatia de Proprietari(deci tot aia).
Deci cand e vorba de proprietari, imediat sunt "AMENDATI", dar cand e vorba de RADET, stai sa umbli prin instante. Oare raportul asta este corect ?