avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot cere despăgubire/daune de la RADET pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot cere despăgubire/daune de la RADET pentru lipsa căldurii și a apei calde? Dacă da, care sunt pașii?

Buna dimineata,

Avand in vedere multiplele avarii din partea RADET, ce au dus la multe zile friguroase in apartament si fara apa calda, as dori sa stiu:

1. Sunt in masura sa cer despagubiri/daune din partea RADET ?

Ma refer la faptul ca a trebuit sa sufar din cauza lor, sa racesc din cauza lor, sa nu ma pot spala din cauza lor si astfel m-am dus la serviciu nespalat ceea ce mi-a condus o mare stare de inconfort psihic, demnitate terfelita.
Toate aceste lucruri sper eu ca nu sunt pe "gratis", ci RADET trebuie sa plateasca pentru toate astea.
Am vazut pe internet ca s-a putut cere reduerea facturilor la intretinere.
Am mai observat ca defapt nu noi trebuie sa reclamam RADET-ul, ci asociatia de proprietari. Nu ma pricep, as dori sa stiu toti pasii pe care trebuie sa ii urmez, plus ANPC.
Consider ca RADET isi permite, fara absolut nicio problema, sa faca ce vor fara sa plateasca nimic pentru suferintele tuturor. Daca reusesc sa obtin daune, cred ca se vor apuca si ei de treaba serios ca sa nu se mai intample.
Degeaba imi zic ei ca tevile sunt de 50 de ani. Pe mine, ca si client, nu ma intereseaza, mai ales ca ei fac tot ce le sta in putinta ca sa nu ne debransam, astfel daca tot ne tin cu forta captivi, atunci daca tot platesc intretinerea catre RADET, atunci si RADET sa ne plateasca pe noi pentru orice intrerupere de caldura si apa calda.

2. Daca da, atunci care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac ?

Este okay sa incep cu email catre ei prin care sa le detaliez reclamatia mea si solicitarile mele legat de daune ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:09, 2 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar sa se solicite reducerea facturilor
atat timp cat furnizorul de utilitati nu a furnizat utilittai,nici aparatele de contorizat nu au inregsitrat,astefl ca factura aferenta perioadei va fi diminuata semnificativ
A demara actiune impotriva furnizorului de utilitati este o masura temeinica si legal dar ...avand in vedere ca furnizorul este regie din subordinea autoritatii publice locale,veti beneficia de inegalitate respectiv v-ati asuma responsabilitatea sa actionati statul in judecata ,
Mai este un amanunt foarte important,pe care nu este bine sa il neglijati si anume acela ca in eventuala actiune,in fond ,veti beneficia de hotarare judecatoreasca defavorabila
Daca sunteti dispus sa va implicati in astfel de demers,automat va asumati si consecintele stress,timp acordat teremenelor d ejudecat,efort financiar substantial pentru a putea beneficia de egalitate va fi obligatoriu sa apelati la persoana specializata
Nimeni nu va poate garanta castig de cauza
ANPC-ul ce face ? Stiu ca e gratis si simplu pana aici.
In calitate de proprietar nu aveți nicio relație contractuala cu RADET,.
Orice pretenție trebuie sa o adresați asociației de proprietari care trebuie sa cheme în instanta furnizorul de utilități.
Asta în cazul în care considerați sa dati în judecata asociația pentru ca ati plecat la serviciu nespălat și ati fost afectat psihic. Puteati sa încălziți niște apa și ati fi rezolvat situația, sau mergeți la o baie populara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi contractul de furnizare pe care ar trebui sa il aiba asociatia si acolo vedeti clauzele contractuale - chiar credeti ca existe clauze care sa va dea castig? Coliziunea cu institutiile statului este extrem de mancatoare de timp si nervi. Chiar daca dupa cativa ani reusiti sa recuperati cateva mii de lei chiar credeti ca va va mai bucura? De ce nu va montati o centrala si rezolvati asa problemele.
Din raspunsurile date pe aici trag concluzia ca statul este stapanul nostru si noi astia mici nu ar trebui sub nici o forma sa-l tragem la raspundere, statul are mereu castig de cauza .... deci faci cum spune statul !!
Te calca statul in picioare, isi bate joc de tine .... nu te pui cu el !
Fereasca Sfantul .... induri !!

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)
Calitatea apei calde - probleme majore helloween helloween Buna ziua, Imi cer scuze anticipat daca subiectul a fost discutat, dar in urma cautarilor nu am regasit punctele pe care doresc sa vi le prezint si ... (vezi toată discuția)