avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 105 din 1146
Răspuns la discuția Lista cu locatarii
Avem un video-interfon. Faptul ca nu ati vazut lista afisata pe geamul de linga, nu inseamna nimic, nu trebuie sa generalizati. Nu inteleg cum functioneaza interfonul dvs. Eu vin acolo, stiu ca exista un amic, Popescu , dar nu stiu numarul apartamentului. Cum apelez corect ? Bag coduri de apel la rind, apas pe "clopotel" si ma prind cind imi raspunde Popescu ? Sau vreun vecin mai milostiv (exista ?) care-mi raspunde politicos si ma lamureste ? Poate sa-mi ofere acele date, fara sa fie acuzat de amicul Popescu ca incalca normele GDPR ?

In rest, ce ati scris despre consimtamint, nu se aplica, asociatia are un interes legitim, cel putin acela prin care orice utilizator extern al interfonului sa nu deranjeze pe toti, pina afla cu ce cod de apel trebuie sa sune corect.

In listele de plata, la asociatiile din localitatea mea, nu sunt nume, doar numere de apartament, scriu asta de mult timp, nu cititi toate rindurile ?

robert1958 a scris:

Nu știu ce interfon rudimentar aveți dvs. eu nu am văzut nicăieri afișat numele proprietarilor alături de interfon. Codul de apelare este sau are legătură cu numărul apartamentului, urmat de „clopoțel”. [...].

Am scris cu totul altceva, nici macar nu ati citit. Dvs. ati inceput cu acele cutume, eu v-am dat replica, faptul ca la mine in asociatie se face altfel, adica nu e nimic batut in cuie de cutuma din asociatia dvs., asta e sensul.

Reiau:
Daca la lista de interfon apare un nume de famile, sa zicem Popescu si codul de apelare. Ce date sensibile sunt dezvaluite ? Reiese despre familia respectiva ceva ? E barbat sau femeie ? Cati ani are ? Cati membri are familia ? Ce program are ? Munceste sau nu ? E bolnav sau perfect sanatos ? Samd

Cum sunt expusi proprietarii, familiile ?

Nu reiese nimic. "Scopul și mijloacele mai pot fi stabilite și de către asociație, putând fi justificate de interesul legitim al său. "
Asociatia are un interes legitim de a se folosi corect acea proprietate comuna, deci trebuie sa existe documentul de utilizare, lista de asociere a numelui de familie cu acel cod de apelare.

Altfel ce rost are interfonul ? Se poate inlocui cu un electromagnet actionat de la distanta, pus la usa. Wireless :) Cel ce vine din exterior, suna pe mobil pe cel din interior si i se da drumul.
Lăsați investigațiile în grija altora, tot eu am scris de mai multe ori ca sunt membru în doua asociații de proprietari. Intr-una au scos lista, în alta nu. Lista de cheltuieli lunare apare la toate asociațiile doar cu numărul apartamentului. La una dintre asociații există la avizier și lista asocierii dintre numărul apartamentului și numele complet al proprietarilor.
Există liste la interfon și în alte părți, altfel, unde nu mai sunt, dacă nu-mi mai amintesc numărul, care e și cod, trebuie sa-mi sun amicul. Asta e. Lumea e în dubiu cu anumite norme GDPR și procedează fiecare după cum pricepe.

Eu v-am întrebat, civilizat, de temei legal, în argumentație vad ca folosiți tot felul de pseudo-argumente, gen ca asa practicați în asociație ( sofism clasic). Foarte bine, faceți cum doriti, dar nu mai folosiți cutumele dvs. pe post de argument. Abia acest lucru e penibil.

Puneți punct, asa cum ar trebui.
Utilizatorul ce a deschis subiectul pricepe.
Nu scrie nicaieri in normele GDPR, ca intr-un astfel de caz e nevoie obligatoriu de consimtamint explicit al proprietarilor.
Aici discutam depre temeiuri legale, nu despre ce destepti sunt vizitatorii ce vin la condominiul asociatiei dvs. si trebuie sa foloseasca interfonul.
Nu trebuia sa repetati, pentru mine, multumesc daca ati inteles in sfirsit, e bine.
Ca va descurcati si fara, e strict treaba dvs.., nu toti se descurca, mai ales cind nu au telefon mobil la indemina.
Esenta e alta :interfonul devine inutil, daca nu exista o lista de apelare, pentru cei veniti din exterior.
Normele GDPR nu intezic nicaieri existenta acestei liste. Nu din inconstienta .
"Scopul și mijloacele prelucrării datelor de către asociațiile de proprietari
pot fi în mod expres stabilite prin actele normative care le reglementează
înființarea, organizarea și funcționarea sau care prevăd expres obligația de
colectare și prelucrare a unor date.
Scopul și mijloacele mai pot fi stabilite și de către asociație, putând fi
justificate de interesul legitim al său.

De asemenea, în unele situații, prelucrările de date se pot baza pe
consimțământul persoanelor fizice vizate."

Unde locuiesc eu lumea nu e asa de paranoica si exista liste atit la interfon, sau la avizier, cu numele proprietarilor si numarul apartamentului.

Asa ca normele GDPR nu sunt atit de restrictive, cum le prezentati dvs.

Nu-mi dau seama cum ar fi interfonul util, daca nu stii la ce cod asociat sa suni si, daca stii ca exista o anume persoana acolo.
Tocmai de acolo am informatiile, datele personale sensibile sunt altele .Un nume nu spune nimic, mai ales ca e numele de familie, Sa zicem "Popescu". Ei si, ce atita paranoia GDPR, ca vede ala ca e un Popescu in scara aia. Sunt poate sute in localitatea respectiva.

A amendat ANSPDCP vreo asociatie ca exista o lista la interfon ? Popescu, Ionescu, Vasiliu, Marin, Tibuleac, etc....ce mare brinza. Ce date sensibile au fost expuse ? E CNP-ul acolo, data nasterii, seria si numarul cartii de identitate ? Nu.

"Ca urmare a punctelor de vedere solicitate Autorității de Supraveghere de către
asociațiile de proprietari cu privire la prelucrările de date pe care le efectuează sau
intenționează să le pună în practică, a rezultat că scopurile în care aceste entități colectează
și prelucrează datele personale vizează, în principal, următoarele activități
:
- instalarea unor sisteme de supraveghere video
- calcularea cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari și
afișarea cuantumurilor la avizierul scării de bloc
- înregistrarea datelor personale în cartea de imobil
- afișarea datelor de contact ale președintelui asociației de proprietari,
administratorului, membrilor comitetului executiv și ale membrilor comisiei de
cenzori."
Aici e vorba doar de lista afisata in apropierea interfonului de la intrare, care nu are legatura cu ce se afiseaza la avizier. Nu intra sub incidenta regulilor GDPR. De exemplu, numele de familie, asociat unui cod de apel la interfon nu se incadreaza la date sensibile. E o modalitate simpla de a nu apela aiurea pe oricine, pina nimeresti persoana vizata.
Cum deosebiți ca, în același spațiu, un senzor supraveghează "diferit", de celălalt ?!