avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 144 din 1149
Răspuns la discuția Probleme instalații bloc
Cum să repari ceva ce nu e pe proprietatea ta. Ar insemna ca, prin reducere la absurd, cel ce are acea conductă de scurgere, chipurile, a vecinului de deasupra, e obligat sa-i dea o cheie de la apartament, ca vecinul să-și controleze când dorește, la orice ora, "proprietatea".

Tot ce e pe proprietatea ta, îți aparține.

Perioadele de suspendare vor fi distincte, iar de reducere puteți da, pentru fiecare PV în parte, de reducere, în primele 20 de zile de suspendare.
Răspuns la discuția Probleme instalații bloc
Conducta de scurgere montata aparent pe proprietatea dvs. prezintă scurgeri ?
Dacă da, atunci dvs. trebuie să reparati.

Dacă scurgerile nu sunt din acele portiuni de conductă, rezulta ca vina e din partea de instalație a vecinului.

Dacă nu aveți asigurare, singura posibilitate e sa rezolvați în instanță problema. Angajați un avocat și dat-l în judecată pe vecin.

Când vecinul va înlocui conductă sa, în urma pierderii procesului, probabil cu plastic, cred ca e indicat ca și dvs. sa faceți aceeași operațiune la dvs., ca să scăpați de griji viitoare.
Cred ca pentru a obține toate aceste răspunsuri e nevoie sa consultați, contra cost, bineînțeles, un avocat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veți avea permisul suspendat 120 de zile.

Păi ați spus singura ce sancțiune ați primit, 180 de zile suspendare.
Doriți mai mult ?
Se poate, dacă nu luați examenul 13/15 până la sfârșitul perioadei de suspendare.
Se va face 210 zile.
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu începem. Ați înțeles greșit o grămadă de lucruri din lege.
Legea nu-i da voie pe proprietate privată, doar pe cea comună, citiți definiția unei asociații de proprietari, asta e scopul ei, sa se ocupe de partea comună.

Cheltuielile pentru beneficiari sunt cele in care serviciile sunt CERUTE de către beneficiari, nu ca legea a desemnat asociația cu scopul asta.

Nu ați înțeles mai nimic din legea 196/2018, mai degrabă exact pe dos.
Nu asociația impune, nu scrie nimic în lege în sensul asta.

w_v_w_v a scris:

De cand ii da voie legea sa administreze .Administrarea exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea asta inseamna sa hotarasti ce lucrari alegi, ce materiale folosesti, ce pachet bancar alegi etc.
[...]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari nu are nici o treaba, legea nu prevede nici o virgula, ca s-ar ocupa de distribuutie de apometre.
Legea prevede doar obligatia proprietarului, de a-l achizitiona si monta. Asociatia poate doar sa conceapa un regulament de montaj si sa controleze. Atit.
Oricine face o poza in ziua Z, cind se citesc si apometrele wireless.
Si trimite asociatiei.
w_v_w_v a scris:

Pai nu inventeaza nimic. E ziua citirilor si cel care a ramas pe apometru clasic nu a transmis citirea in data stabilita conform regulament .
Cat costa un apometru ? nu vi le baga in rate asociatia de proprietari?

Asociatia nu baga nimic, ca nu-i camatar.
De cind e asociatia de proprietari dealer de apometre ?
Legea nu prevede asa ceva.
Intotdeauna mi-am cumparat apometru si e proprietatea mea individuala. Respect doar regulile de montaj si sigilare, prevazute de asociatie.