avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 151 din 1149
@Adalbert Gabriel Gazdovici
Nu am vorbit de inmatriculare, aratati-mi unde am scris asa ceva. Dvs. sunteti in eroare si nu ati citit ce scrie in codul rutier (e precizat in articolul la care am dat link) :
Articolul 12
(1) Vehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate, după caz, cu excepția următoarelor categorii de vehicule:
a) vehiculele trase sau împinse cu mâna;
b) bicicletele;
c) trotinetele electrice.

Motocultorul respectiv nu se incadreaza la vreo exceptie.

Articolul 9
(1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulație, autovehiculele și tractoarele agricole sau forestiere, remorcile și tramvaiele trebuie să fie omologate în condițiile legii.

Prin urmare acel motocultor poate "circula" legal pe drumurile publice doar intr-o remorca tractata de un vehicul care e inmatriculat sau inregistrat. Altfel poate fi amendat cel ce conduce un astfel de utilaj agricol pe drum public.
[ link extern ]
[ link extern ]
Răspuns la discuția Cenzorul a plecat din bloc.
Nu scrie la art. 46 alin 2 asa ceva. Mai încercați.
Nu puteți cumpăra un apartament cu datorii decât dacă semnați ca va asumați acele datorii. Legea 196/2018 prevede ca fostul proprietar să aducă adeverință de la asociatie precum că nu are datorii, la încheierea actelor notariale.
Răspunsul corect este nu, motocultorul este un utilaj agricol și nu poate fi omologat pentru circulația pe drumurile publice, lucru precizat deja de RAR.
Amenda la jumătate e de 495 RON, in cazul depistarii unui astfel de utilaj circulind pe drumul public.
[ link extern ]

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Da [...]

Nu se poate inregistra, nu are voie sa circule pe drumurile publice.
Fatada este parte comuna, pentru reparat partea aia de balcon faceti o solicitare la asociatia dvs. Nu stiu daca vor fi de acord sa va deconteze lucrarea in regie proprie, e posibil sa aiba niste conditionari.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Utilizatorul care a deschis subiectul se plinge ca nu a fost anuntat de politie, ca are suspendat permisul, nu de comunicarea hotaririi instantei.

La art. 118 din codul rutier (OUG 195/2002) se gaseste toata procedura legata de predare, primire permis inapoi.

Plus @radoi_laurentiu

laur123 a scris:

Eu cred cs va insulati. Instanțele TREBUIE sa comunice lucrurile în scris părțile nefiind obligate sa caute pe internet.
Greșesc?

La ce fel de raspundere va ginditi ? Legea asociatiilor de proprietari nu prevede sanctiuni in astfel de situatii.
Injuratura nu e infractiune.
Răspuns la discuția Cenzorul a plecat din bloc.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Care lege 360 ?
2. Legea asociatiilor de proprietari 196/2018 nu prevede ca cenzorul sa fie proprietar, nici sa aiba studii universitare.
3. Recomandarea ar fi sa cititi legea, prima data.
Da, bineînțeles, consum de apă.