avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 155 din 1149
Nu contează faptul ca ati călcat linia continua, în OUG 195/2002 sunt fapte distincte depășirea și viraj stânga prin care se încalcă linia continuă .
Depășirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul și e descrisă la art. 45. Intr-adevar, depășirea interzisă se sancționează cu suspendarea permisului pe 60 de zile, conform art. 101.

În schimb manevra de viraj stânga cu încălcarea liniei continue se sancționează doar cu amenda, conform art. 102 alin.2, fapta fiind descrisă la art. 108 alin.1 litera d pct 9, prin care se dau și 6 puncte de penalizare.

Ori dvs. vi s-a încheiat un PV pentru manevra de depășire interzisă. Prin urmare, din acest motiv trebuie ceruta anularea PV, fapta nu există.
[ link extern ]
Puteți depune plângere, la care atașați în dublu exemplar copie după înregistrarea video. Filmarea sa fie cât mai lung posibilă, ca să se poată observa ca nu ați depăși acea mașină Ford, dacă se poate până în momentul când sunteți oprit.

Celelalte aspecte sunt relativ minore, cel cu numarul greșit e o eroare materială, care nu vă aduce absolut nici un căștig, asa că nu va pierdeți în detalii inutile.
Cel mult, dacă ați observat camere video în zona respectivă, cereți instanței ca politia sa probeze cu imagini de la acele camere presupusa faptă a dvs.,

Nu știu cum va putea, și de ce, să-și schimbe mărturia cel cu mașină Ford, în favoarea dvs.

Prin urmare cereți anularea PV, pentru ca din proba video atașată rezulta că nu ați făcut nici o manevră de depășire.
Răspuns la discuția Permis suspendat pe nedrept
Nu știu la ce copie normală va referiți, orice dovadă e bună. Numai sa certifice faptul ca sunteți martor în proces.

Nu mai lungiti discutia, reclamați la primarie sau dați în judecată asociația, dacă sunteți convins că aveți dreptate. Eu v-am prezentat temeiul legal , nu mai am nimic de adăugat.
Dacă nu există asociație de proprietari, atunci se aplica codul civil. Acesta nu prevede acele fonduri care apar în legea asociațiilor de proprietari, însă prevede co-participare, în funcție de cota parte indiviză, la reparații făcute pe părțile comune.

Dacă va prezintă copii după acte care dovedesc acest lucru, să știți că trebuie să plătiți partea din suma totala, proporțională cu cota parte indiviză a dvs.

Posibil ca d-na respectivă să fi luat pe numele ei tot consumul colectiv de utilități și este reprezentantul condominiului.

Dacă nu locuiți acolo, tot sunteți obligat la anumite plăti, care țin de cheltuielile pe parte comună.

[ link extern ]
Nu e primul bloc, sau prima asociatie unde se întâmplă
Din moment ce nu ați semnat tabelul nominal convocator (așa ați scris în primul mesaj) legea 196/2018 prevede a doua metoda, înștiințare prin poștă. Serviciul, cerut de lege, e pe numele dvs., deci plata a cui ar trebui sa fie ?

Așa prevede legea la art. 47 și dacă vi se pare aberantă, protestati în fața parlamentului, unde a fost adoptată, asociația nu are nici o vină.

Prin semnătura inițială confirmați ca ați luat la cunoștință de convocare.
Răspuns la discuția Permis suspendat pe nedrept
Faceți o cerere scrisă la șeful poliției pentru restituire permis . Anexati o copie a unei dovezi de la parchet ca sunteți martor în cazul respectiv.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veți afla când va sosi pe adresa dvs., ca proprietar, o solicitare (de fapt e un aviz de la poștă, pentru a ridica cu semnatura plicul ) de a da toate datele șoferului care a condus mașina respectivă în data de 3 mai. Dacă nu veți răspunde cerințelor, va veni după aceea un PV de contravenție pentru nerespectarea prevederilor art.39 din Oug 195/2002, iar amenda, neplatibila la jumătate va fi de minim 1485 RON. Dacă trimiteți datele, veți primi tot un PV cu amendă pentru parcare, de valoare mult mai mică. Oricare din PV e contestabil în instanță. Plângerea contravențională se poate depune în termen de maxim 15 zile ( față de data sosirii stampilata pe plic) la judecătoria de care aparțineți.
Eu nu va contrazic, însă e posibil ca și atunci când v-a fost trimisă notificarea de a da datele să nu vă fi găsit posta. Se retine acel plic doar 10 zile. Asta ar fi suficient pentru poliție să probeze că a îndeplinit procedura de comunicare a solicitării. Verificați la poștă. Art. 39 din Oug 195/2002 la acea solicitare de date de identificare se referă.

Este legal sa plătiți acel cost, din moment ce convocarea dvs. s-a făcut prin poștă.
E în concordanță cu legea 196/2018.