avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 43 din 1142
Da, poate fi, nu e vreo interdicție.
Pentru consultanta, platita, cautati un avocat din localitatea dvs., sau apelati la un consultant din lista de pe forum.
www.avocatnet.ro/Consultanti...
Răspuns la discuția apel la executor judecătoresc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, daca in condominiu mai functioneaza sistemul vechi de energie termica, o parte din cheltuieli va revine si dvs., chiar daca aveti centrala. Temeiul legal il gasiti aici :
[ link extern ]
In ceea ce priveste executarea directa, aveti posibilitatea contestatiei la executare, angajati un avocat.
In regulamentul respectiv nu se vorbeste de executare silita.
Ar fi trebuit sa primiti, inainte de orice executare, si de orice factura, o nota justificativa privind consumul alocat.
Articolul 34
(1) Prestatorii pun, lunar, la dispoziția reprezentanților de condominii centralizatoarele și notele individuale de repartizare pentru fiecare apartament/spațiu cu altă destinație decât cea de locuință, în care sunt prezentate informațiile referitoare la consumurile repartizate, exprimate în MWh, precum și costurile aferente acestora.

Nu cred ca se va trece la executare silita, daca asta e stresul, dar trebuie sa platiti si dvs. cota parte care va revine pentru energia termica care vi s-a repartizat. Presupun ca nu e o suma colosala, nu trebuie sa depaseasca, lunar, ce platiti pe caldura produsa de centrala proprie.
Da, întreținerea se plătește preponderent după suprafață utila a locuinței, nu după numărul de persoane.
Totul se face în baza HCL care a decis regulamentul de parcare. Interesati-va la primărie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate sa vândă la orice preț dorește. Nu vă place, nu cumpărați.
Bineinteles ca puteti face, sa alegeti un presedinte, un comitet executiv. Cititi legea. Puteti apoi si sa va concediati administratorul, daca nu va place si sa va angajati altul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca sunteti in eroare, administratorul nu e obligat la nimic din ce cereti dvs. Toate treburile astea sunt ale presedintelui de asociatie, caruia puteti sa-i adresati, in scris, cu numar de inregistrare, toate doleantele.
Daca nu credeti, consultati legea 196/2018, presedintele reprezinta asociatia de proprietari, administratorul e doar un angajat.
.[ link extern ]
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am urmat sfatul cu informarea.

Cum naiba sa fie vicii ascunse faptul ca centrala nu merge, cada e sparta, nu exista energie electrica ?!? Cind ati "vizionat" initial apartamentul nu ati vazut asa ceva ? Datoriile la intretinere nu va afecteaza, intotdeauna sunt ale proprietarului, chiriasul nu poate fi obligat de lege sa le plateasca. Probabil v-a incintat ideea unei chirii mici.

andraisabela a scris:

De la o zugraveala ma repet am constat N vicii ascunse cum ar fi; centrala termica stricata,cada sparta,infliratii de miros de la canalizarea principala,printre care si altele care nu fac parte din reparatii: datorii la intretinere,faptul ca este singurul ap din bloc ce nu s-a conectat la noul furnizorul de energie electrică si urma sa ramanem fara curent,repet lucruri care ne au luat prin surprindere nu am stiut,nu as mai fi inchiriat de as fi stiut de atatea.

Atunci meritati o amenda, pentru ca ati stricat un spatiu verde, care nu era al dvs. Amenajarea sa ca parcare nu va aduce nici o recompensa.