avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 50 din 1140
Nu ati subliniat ce trebuie :
Art. 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în/şi pe proprietatea comună,.......

Tot ca lumina zilei e si aceasta distinctie, fondul de reparatii se constituie sau completeaza in avans ("constituirea sau completarea fondului de reparații, care se alimentează în avans, în tranșe lunare egale" -, vedeti dvs. vreo distinctie ?), si se cheltuieste, conform art, 85 dupa necesitati, pe parte comuna sau exclusiva.

Secţiunea 1 Definiții
Articolul 2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
...........................................................
p) părți comune - părțile din clădire și/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăți individuale și sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia, precum și alte bunuri care, potrivit legii sau voinței părților, sunt în folosință comună. Părțile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietățile individuale, care constituie bunurile principale. Toate părțile comune formează obiectul proprietății comune. Părțile comune nu pot fi folosite decât în comun și sunt obiectul unui drept de coproprietate forțată;

La constituire se cotizeaza in transe egale, fara alte detalii. Unde legea nu interzice, nu putem noi sa inventam. La mine in asociatie se platesc transe egale lunare de catre fiecare proprietar.
Daca fondul de reparatii e general, dar sunt si parti comune exclusive (ale unora dintre proprietari) se constituie acel fond unic, dar se repartizeaza in functie de ce fel de parte comuna e. Abia atunci intervine art. 85.
Desi nu e scris explicit in lege, se poate deduce ca exista o "limita" din 2 articole :
proprietari preia toate atribuțiile și răspunderile comitetului executiv.
Articolul 55
(1) Comitetul executiv are următoarele atribuții:
.................................
e) întocmește proiectul bugetului de venituri și cheltuieli și pregătește desfășurarea adunărilor generale;
f) stabilește condițiile privind folosirea, întreținerea, repararea, înlocuirea și modificarea părților proprietății comune, conform prevederilor legale;


Articolul 71
(1) Anul fiscal și exercițiul financiar al asociației de proprietari este anul calendaristic. Excedentele anuale rezultate din execuția bugetelor de venituri și cheltuieli, rămase neutilizate la finele exercițiului bugetar, se reportează în anul următor cu aceeași destinație.
(2) Proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul executiv fundamentează și prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparații, care se alimentează în avans, în tranșe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.
[ link extern ]
Da, aveti nevoie de un proiect, executat de o persoana autorizata si apoi declarati lucrarea (proiect si executie) la distribuitorul de gaz si executati cu o firma autorizata.
Nu este de facut nimic.
Art. 71 nu spune detaliat cum se colecteaza acel fond general de reparatii, ci doar de acele transe egale lunare. Prin urmare, transele pot fi egale si intre proprietari, nu e ilegal.

Art. 84 si 85 se refera la cu totul altceva, repartitia cheltuielilor pe cota parte indiviza, in urma unei reparatii. Care poate fi pe o parte comuna a tuturor sau una exclusiva, doar a unora dintre proprietari. Numai cei vizati de reparatie vor reintregi fondul general de reparatii achitind cheltuiala, repartizata pe cota parte indiviza.

Sunt lucruri diferite, administratorul si presedintele au dreptate.
Spuneti-le, cind mai vorbiti cu ei sa mai citeasca putin codul rutier, nu-l stiu prea bine .

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]
1. Da, dacă e membru de asociație poate fi ales. Există mijloace de comunicare.
2. Nu există documente confidențiale, față de membrii de asociație, ei pot cere copii după orice document, potrivit art.28 din legea 196/2018.

Da, poate fi, dacă e membru de asociatie.
Nu este obligatoriu acest test, în cazul dvs.
Și în codul rutier scrie că parcarea pe trotuar e interzisă, așa că trebuie să plătiți amenda.
Nu este un abuz, din moment ce doriți să circulați pe drumurile publice. Și pentru trotinete electrice trebuie asigurare.