avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amendă de la Poliția Locală la ora ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amendă de la Poliția Locală la ora ...

Bună ziu! Am primit o amendă de la Poliția Locală la ora 23:38 pentru ca am parcat pe trotuar. Așa scrie și în procesul verbal, ca am ocupat trotuarul. Menționez ca distanța legală minima era lăsată liberă, însă în articolul specificat pe proces emis de consiliul local scrie ca nu avem voie să parcăm nici pe trotuar. Nu se specifica niciun alt detaliu.
Hotărârea din consiliul local este mai importantă decât codul rutier?
Menționez ca nu am primit niciun avertisment până acum, nu trebuia să recurgă la amenda după ce atenționau? Având în vedere și ora de noapte.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:46, 6 Aprilie 2025
Și în codul rutier scrie că parcarea pe trotuar e interzisă, așa că trebuie să plătiți amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare pe trotuar mariusastra mariusastra Buna ziua astazi in sec 4 am parcat la cca 15 20 de metri de indicatorul oprirea interzisa si avea sagrata in sus si in jos deci nu ai voie sa parchezi ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)
Ridicare abuziva a masinilor in constanta dragan1alex dragan1alex Buna ziua! Cred ca toata lumea a auzit ca in Mamaia / Constanta se ridica masini pe banda rulanta si sunt total de acord cu aceasta masura cat timp exista ... (vezi toată discuția)