avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Daca permisul mi a fost suspendat pe o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Daca permisul mi a fost suspendat pe o perioada de ...

Buna ziua! Daca permisul mi a fost suspendat pe o perioada de 60 de zile, iar in urma contestatiei plangerea mea a fost respinsa este nevoie sa dau testul de redobandire obligatoriu? Aveam 8 luni de cand aveam permisul cand fapta a fost savarsita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
Andrei43, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:57, 8 Aprilie 2025
Nu este obligatoriu acest test, în cazul dvs.
Am vorbit astazi cu un politist si un avocat.. acestia au spus ca testul de redobandire este obligatoriu pentru persoanele care nu au 1 an de permis, doar ca nu o sa beneficieze de reducere a perioadei..
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2025
Andrei43, utilizator
Spuneti-le, cind mai vorbiti cu ei sa mai citeasca putin codul rutier, nu-l stiu prea bine .

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]
Deci nu e obligatoriu sa il dau, doar ca mi se vor mai Pune 30 de zile?

Spuneti-le, cind mai vorbiti cu ei sa mai citeasca putin codul rutier, nu-l stiu prea bine .

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]

Nu. Nu e obligatoriu să dați acel test. Mergeți și va recuperați permisul la încheierea celor 60 de zile de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul ... ionica.taslovan17@gmail.com ionica.taslovan17@gmail.com Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul de conducere, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, pe ce perioadă mi se v-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de ... mari18ro mari18ro Buna ziua! Pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile,pe data de 24.08.2020 l-am recuperat. Astăzi 11.10.2020 mi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am ... (vezi toată discuția)