avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate gabriela constantinescu

Activitate gabriela constantinescu

Filmare cu telefonul in parc, fără acordul persoanei filmate. ( Filmare și pe holurile blocului )
Ce lege permite sau interzice acest lucru? Care este pedeapsa în caz de încălcarea acestei legi?
Mulțumesc
Da, consider că ar fi bine ca și la noi sa fie afișate soldurile pe o coloană și sumele ce urmează să fie plătite pe alta coloana; dar nu se vrea transparenta iar eu nu găsesc un articol de lege în această privință, un art care sa ii oblige sa afișeze o situație clară a acestor fonduri. Sigur că eu as putea sa cer o copie după acte, dar normal ar fi sa fie afișate la avizier soldurile pe apartamente, nu numai sa ceara bani fara sa înțelegem sumele.
Problema la noi este Ca nu s-a afișat situația F. de Rulment adică soldurile fiecărui apt. de aproape doi ani și acum s-au afișat doar sumele pt actualizarea F.R. adică majorarea cf legii. In programul folosit la noi e-bloc nu apare rubrica F. Rulment de nici un fel, au afișat numai o lista la avizier cu sumele de platit in plus la F.R.
Eu am solicitat afișarea situației ( soldurile) dar nu am găsit nici un articol de lege pe care sa mă bazez, in afara actualizării F. R.
Am găsit în pozele mele făcute la avizier o ultimă afișare a situației F. R. din urmă cu doi ani. Am cerut soldul F. Rulm ref la apt meu și este inferioară fața de cum apare în acea situație de acum doi ani. Am platit mereu întreținerea și nu înțeleg de ce suma mea la F. Rulm s-a micșorat.
Dacă nu afișează soldurile, nu e posibil sa se înțeleagă sumele înșirate intr-un tabel pt actualizarea F. Rulm adică majorarea cf legii, cu inflația, etc...
Mulțumesc pentru răspuns.
Sigur că apar și la noi doua coloane cu fondurile de rep și de rulm., dar numai cu sumele care trebuie plătite; in schimb, nu se afișează niciodată soldurile, adică să știe fiecare ce mai are adunat, SA ÎNȚELEAGĂ deci ce are de plătit în continuare.
Asta vroiam sa întreb aici, poate nu se înțelege bine întrebarea mea cu situația fondurilor.
Mulțumesc.
In lege scrie doar de F. Rep. că trebuie afișat semestrial, dar de F. Rulm. nu am găsit răspuns la întrebarea mea.

robert1958 a scris:

[ link extern ]

Fondul de Rulment.
Cind trebuie afișat la avizier? Cu ce frecventa? Dar Fondul de reparatii? Art. de lege, Va rog frumos.
F. de rulment se consuma daca am platit mereu intretinerea la termen?
Mulțumesc.
Mulțumesc. Știți care este timpul prescrierii ref la art. 244 NCP?

Dr@gosch a scris:

Buna ziua,

Eu ma refeream la modul cum a incasat banii pt salariu, cel care a pretins ca a prestat asa zisa munca de administrator, dar fara avea atestatul si toate celelalte acte necesare.

Apropo toata poveastea asta la limita ar putea fi interpretata ca inselaciune, fals si uz de fals, lucruri care intra sub incidenta CPP, cu toate ca pina acuma nu am auzit de vreun administrator care sa suporte consecinte penale, pina acum.

Răspuns la discuția Camere video în bloc
Eu VA mulțumesc pt sugestie, dar legea e una: ori impune 100% acorduri proprietari, ori nu.

latka a scris:

Pentru GDPR consultati site-ul ANSPDCP, in principiu, daca interesul asociatiei primeaza, nu va conta ce doreste acea persoana, poate reclama la aceeasi autoritate, daca se considera nedreptatit :
[ link extern ] /

Răspuns la discuția Camere video în bloc
Va mulțumesc, dar mă interesează în mod special dpdv al GDPR : dacă cineva (un proprietar ) nu dorește să fie filmat pe holul blocului?
Camere video în bloc.
Rog un avocat sa îmi clarifice dacă montarea camerelor video în bloc, pe holuri,ascensor, etc... necesita acordul TUTUROR proprietarilor 100% sau e legal doar cu votul a celor ( putini la număr) care se prezintă la a doua convocare a Ad. Generale a AP, sau 50+1 la prima Ad. Generală. Mulțumesc