avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela constantinescu

Activitate gabriela constantinescu

Angajații firmelor de administrație condominii trebuie să aibă atestat de administrator? Mă refer strict la angajații care se ocupa doar de contabilitate. Mulțumesc
AP: AG extraordinară.
Este valabilă o AG extraordinară pt alegerea presedinte și Com. Ex dacă nu s-a întrunit jumătate plus unu din proprietari membri AP? Precizez că a mai fost o AG cu participanți insuficienți și o reconvocare, dar nu s-a găsit președinte la acel moment. Mulțumesc
Personal de curățenie bloc.

Femeia de curățenie angajata de AP cu CIM, trebuie să aibă PSI și SSM ? Un articol de lege, Va rog. Cît costă lunar PSI și SSM? La cît timp se reînnoiesc ? Mulțumesc
M-am uitat în lege, se referă la proprietatea comună. Totuși, am auzit că se fac afilieri. Probabil o exista o formula să funcționeze legal.

latka a scris:

Nu pot, dacă nu au nici o parte comună.
Repet, uitați-vă în lege, de ce va feriți?

gabriela constantinescu a scris:

Nu pot fi doua blocuri cu o singura As de Propr? Evident că una din AP va fi dizolvata, rămînind doar una cu două blocuri.



Mulțumesc, așa a fost dintotdeauna, dar acum nu mai vrea nimeni nici o funcție în conducere. Nu mai insir motivele, asta este situația. Riscam sa rămînem fara cont și utilități. Mă interesează dacă o afiliere a blocului la alta AP ar fi legală.

Adam Grecu a scris:

Multa "lume" doreste altceva, respectiv divizarea...
Ca sa impacati pe toata lumea, de preferat, in opinia mea , ar fi sa ramaneti asa cum sunteti acum, fiecare bloc cu asociatia sa, da administrati de acelasi administrator, eventual in acelasi sediu.
Ce avantaje o sa aveti:
- fiecare asociatie are propria gestiune/situatie financiar-contabila;
- va cunoasteti vecinii mult mai bine;
- aveti propriile bransamente si nu depindeti de altii;
- din conducerea as. prop. fac parte doar membri ai as. prop. din blocul dvs.;
- bransamentele la utilitati deservesc doar blocul dvs.;
- partile comune apartin doar proprietarilor din blocul dvs.;
Puteti avea cenzor si personal de curatenie comun (platiti de fiecare asociatie), in rest, fiecare cu "mama" lui.
Toate aceste chestiuni le discutati in viitoarea AG.

Nu pot fi doua blocuri cu o singura As de Propr? Evident că una din AP va fi dizolvata, rămînind doar una cu două blocuri.
Poate m-am exprimat greșit.

latka a scris:

Nu este legală, legea 196/2018 prevede cu totul altceva.



Afilierea unei As de Propr la alta AP.


Este legală afilierea unei Asoc de Propr la alta Asoc de Propr? Mulțumesc
Administratorul Asociației de proprietari a încasat salarii fara sa aibe atestatul valabil de citiva ani, deci fără să aibă dreptul. Se pot cere despăgubiri ? Cui se cer aceste despăgubiri? Administratorului sau Asociatiei de proprietari? ( Adică tot noi proprietarii plătim aceste despagubiri?)
Mulțumesc
Asoc de propr fara conducere.
Ce se întâmplă dacă după terminarea mandatelor și demisia tuturor din conducerea AP, nu mai vrea nimeni, dar absolut nimeni nici o funcție în conducerea AP??? Menționez că rămîne doar firma de administrație angajata și cenzorul.
Ce soluții există??? Cine semnează pt contul AP in banca? Nu putem sa obligam pe nimeni sa preia o funcție.
Mulțumesc.
Mulțumesc

latka a scris:

Nu există nici o cale legală, în situația dată. Iar dacă se folosește cea ilegală, numirea sa va fi oricând contestabila de către oricine e interesat, în instanță și se pot cere și despăgubiri, pentru indemnizații încasate fără a avea dreptul.