avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de Rulment. Cind trebuie afișat la avizier? Cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de Rulment. Cind trebuie afișat la avizier? Cu ce frecventa? ...

Fondul de Rulment.
Cind trebuie afișat la avizier? Cu ce frecventa? Dar Fondul de reparatii? Art. de lege, Va rog frumos.
F. de rulment se consuma daca am platit mereu intretinerea la termen?
Mulțumesc.
Mulțumesc.
In lege scrie doar de F. Rep. că trebuie afișat semestrial, dar de F. Rulm. nu am găsit răspuns la întrebarea mea.

robert1958 a scris:

[ link extern ]

1. Se afiseaza lunar, in lista de cheltuieli la intretinere.
2. La fel si cu fondul de reparatii, daca e o suma impartita pe luni.
3. Daca se plateste la termen, valoarea sumei pentru reintregire fond de rulment va fi zero.

gabriela constantinescu a scris:

Fondul de Rulment.

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Constantinescu,
Trebuie sa discutati aceste aspecte in AG, eventual cu presedintele com. ex. pentru a discuta aceste cerinte ale proprietarilor in proxima sedinta de com. ex.
Pe lista de plata, noi punem la sfarsitul listei, doua coloane - una cu soldul Fd. rulment si una cu Fd. de reparatii. De obicei, Fd. de rulment, cand ajunge la valoarea maxima hotarata, "se opreste", dar rubrica Fd. de reparatii creste in fiecare luna cu valoarea hotarata (20 lei/luna). Asadar, toti proprietarii cunosc tot timpul valoarea/soldul fd. de rulment depusa, precum si soldul Fd. de reparatii.
Considerati ca ar fi bine ca si la dvs. sa se intample la fel?
Mulțumesc pentru răspuns.
Sigur că apar și la noi doua coloane cu fondurile de rep și de rulm., dar numai cu sumele care trebuie plătite; in schimb, nu se afișează niciodată soldurile, adică să știe fiecare ce mai are adunat, SA ÎNȚELEAGĂ deci ce are de plătit în continuare.
Asta vroiam sa întreb aici, poate nu se înțelege bine întrebarea mea cu situația fondurilor.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Fond de rulment dragoscosmin84 dragoscosmin84 Pe lista de intretinere figurez cu un fond de rulment de 550 de lei D-na administrator spune ca bani acestia nu mai exista, dar ei sunt trecuti in fiecare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fisa fondului de reparatii aflata in posesia asociatei ... Sindromx Sindromx Buna ziua, fisa fondului de reparatii aflata in posesia asociatei poate fi facuta publica intr-un grup de whatsap unde suntem doar persoanele de pe scara? ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)