avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Activitate ionescu99

Activitate ionescu99

Am o cunostinta care lucreaza in germania, acolo unde si locuieste de vreo 10 ani. Acum 2 ani a luat o amenda pentru radar pe care nu a platit-o si acum, cand a venit acasa a gasit o citatie la judecatorie intr-un proces pentru schimbarea amenzii in munca in folosul comunitatii. Primul termen e in decembrie, el urmand sa plece din tara intr-o saptamana. Daca instanta comuta amenda in zile de munca , el neputand sa le faca nefiind in tara, ce se poate intampla in cel mai rau caz? exista vreun risc sa poata face inchisoare?
Buna ziua. Deoarece am tot gasitt masina lovita, zgariata,etc, am montat la fereastra apartamentului o camera de supraveghere care bate spre masina. Ieri a fost sparta o masina in zona mea si azi a venit politia la mine sa ma intrebe daca camera a prins ceva referitor la spargere. Intrebarea e...daca dau filmarea politiei pot avea vreo problema? Multumesc
Citatie lasata in posta

Acum cateva luni am fost oprit de un politist care mi-a cerut buletinul si m-a trecut intr-un proces verbal de contraventie auto in calitate de martor asistent, precum ca soferul refuza sa semneze p-v. Zilele trecute am gasit in cutia postala o citatie la judecatorie in calitate de martor. Desi in ziua respectiva am fost acasa nu a venit nimeni sa aduca citatia, pur si simplu a lasat-o in cutia postala. Sunt obligat sa ma prezint, e asa de importanta prezenta mea sau pot trimite o declaratie la dosar ? In fond calitatea mea de martor se rezuma la faptul ca soferul a refuzat sa semneze procesul verbal, habar nu am ce contraventie a facut.
Discuție Martor asistent
Martor asistent - am semnat in calitate de martor asistent un proves verbal, precum ca cel in cauza refuza sa semneze de primire p-v. La ce sa ma astept, am sa fiu chemat la instanta?
Buna seara tuturor. Detin un caine rasa boxer care cmf.oug 55/2002 nu face parte din categoria raselor periculoase.Sunt oprit constant de politia romana cerandu-mi-se sa pun botnita cainelui.Din ce am lecturat oug55/2002 acolo sunt 2 articole, unul care enumera explicit rasele considerate periculoase si unul care face referire la cainii cu potential agresiv,Referitor la cea de a doua categorie am gasit inclusiv o interpretare a Curtii constitutionale care specifica ca : Prin câini agresivi se înțelege:

orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;
orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop. In umila mea interpretare atata timp cat cainele meu nu musca sau ataca pe nimeni nu sunt obligat sa ii pun botnita. Desi dpmdv legea e clara in acest sens sunt oprit constant de agentii politiei romane si amenintat cu amenda. Spuneti-mi va rog ce as putea face in sensul asta
Răspuns la discuția Succesiune
Nu, e decedat de 10 ani.
Discuție Succesiune
Bunica mea a decedat în anul 2000. Au rămas 3 surori , una dintre ele fiind mama mea.Celelalte doua locuiau în alt oraș, mama mea fiind singura rămasă la casa părintească. După decesul bunicii nu s-a făcut succesiunea, toate actele fiind și în ziua de azi pe numele ei. Anul acesta mama mea a decedat și acum surorile intenționează să dezbată succesiunea. Vreau să știu eu și fratele meu ce drepturi avem la succesiune in raport cu mătușile noastre
Va salut pe toti. Am o problema si sper sa primesc raspuns la unele nelamuriri pe care le am. Situatia sta in felul urmator. Lucrez intr-un spital , fiind sef de sectie pe un anumit laborator. In aprilie anul trecut am implinit varsta standard de pensionare. Am hotarat sa mai continui activitatea inca o perioada. Comform legii cu avizul colegiului medicilor, al ministerului sanatatii si al unitatii unde lucrez am primit dreptul de prelungire pentru anul acesta. Acum ceva timp intre mine si directorul institutiei a intervenit un conflict de natura zic eu legala, refuzand sa semnez procesul verbal de primire pentru niste echipamente care nu au ajuns niciodata in sectia mea. Am spus ca voi semna atunci cand voi vedea acele echipamente cu ochii mei. De atunci directorul institutiei ma tot ameninta ca voi zbura din functie, totul culminand acum cateva zile cand in sedinta de consiliu de administratie am fost anuntata ca nu bugetul pe anul asta nu acopera toate salariile, astfel incat cei care au implinit varsta de pensionare e posibil sa plece. Mentionez ca desi am implinit varsta de pensionare nu am depus dosarul pentru pensie, deci nu am cumul de pensie cu salar, nu am alta norma in alta parte,etc. Asta in consitiile in care spitalul e plin de personaje cu 3-4norme, de multe persoane care fac cumul de pensie cu salar,etc. Ce vreau sa va intreb. Exista posibilitatea, desi am obtinut avizul de prelungire si comform legii am dreptul la aceasta prelungire, sa fiu concediata?