avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum sa procedez?

Buna seara tuturor. Detin un caine rasa boxer care cmf.oug 55/2002 nu face parte din categoria raselor periculoase.Sunt oprit constant de politia romana cerandu-mi-se sa pun botnita cainelui.Din ce am lecturat oug55/2002 acolo sunt 2 articole, unul care enumera explicit rasele considerate periculoase si unul care face referire la cainii cu potential agresiv,Referitor la cea de a doua categorie am gasit inclusiv o interpretare a Curtii constitutionale care specifica ca : Prin câini agresivi se înțelege:

orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;
orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop. In umila mea interpretare atata timp cat cainele meu nu musca sau ataca pe nimeni nu sunt obligat sa ii pun botnita. Desi dpmdv legea e clara in acest sens sunt oprit constant de agentii politiei romane si amenintat cu amenda. Spuneti-mi va rog ce as putea face in sensul asta
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
ionescu99, utilizator

Alte discuții în legătură

Hcl vs oug Adrianerosca Adrianerosca În 29.04.2002 Consiliul Local Iași aprobă Hotărârea 172/2002 a acestei instituții prin care la alin. 6 al capitolului IV interzice „Circulaţia liberă ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie kartys kartys Buna ziua. Am o problema stresanta in ultima vreme cu politistii de la sectia de cartier unde locuiesc. Am un caine rasa boxer, cu pedigree eliberat de ... (vezi toată discuția)
Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)