avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate Radu d.

Activitate Radu d.

Bună seara, am un contract de voluntariat cu un teatru, am avut o deplasare de 3 zile cu un spectacol cu teatrul și nu am primit diurnă, spunandu-mi-se că nu există baza legală pentru a-mi acorda diurnă. Este adevărat? Mulțumesc
Răspuns la discuția VTP și Revizie gaze
Separat.
La intrarea în bloc a fost afișat un tabel, de asociație, cu apartamentele unde "nu" sunt făcute reviziile și vtp-urile, cu mențiunea ca copii ale PV-urilor tuturor apartamentelor de la verificare sa fie predate asociației.

Întrebarea este: am vreo obligație sa ii dau aceasta copie președintelui de asociație?
am un PFA si mi s-a pus poprire de catre ANAF, veniturile din PFA fiind singurele mele venituri.

Intrebarea este mi se blocheaza toate sumele care imi intra in cont din facturile emise? Sau pot face o cerere sau orice altceva pentru a mi se retine doar 1/3 din valoarea sumelor intrate pe baza facturilor?

Multumesc
am depus o plangere contraventionala pentru anulare, din cauza prescrierii. Am primit citatia cu primul termen impreuna cu intampinarea politiei. Am doua nedumeriri:

- in intampinarea politiei scrie: "Prin care achiesam la sustinerile petentului si solicitam exonerarea IPJ [...] de la plata oricaror cheltuieli de judecata [...] cauza se poate judeca si in lipsa noastra". Prin asta inteleg ca sunt de acord cu anularea PV? Sau inteleg eu gresit termenul "achiesam"?

- eu nu ma pot prezenta la primul termen. Daca nu pot fi prezent este necesar sa dau un inscris sau neprezentarea mea fara a anunta in prealabil va da castig de cauza IPJ? Daca este absolut necesar un inscris pentru a nu fi prezent, ce ar trebui sa contina si cum ar trebui sa arate?

Va multumesc,
Radu D.

Am inteles ca s-au schimbat regulile obtinerii de certificat de traducator. Chiar si cei care au terminat studiile preuniversitare(primar-gimnazial-liceal) in alta limba (germana materna, in cazul de fata) trebuie sa dea examen pentru obtinerea certificatului?

Acum un an, cand am verificat, pentru cei ce au terminat studiile cu o a2a limba materna, erau necesare doar actele doveditoare ale terminarii studiului in cea de-a doua limba materna, pe langa romana.
Am primit astazi 30.08.2017, inmanat de un agent de politie, procesul verbal incheiat in data 24.06..2017 pentru o amenda contraventionala. Din cate am intelea termenul de luare la cunostinta este de 2 luni de la data incheierii PV, in caz contrar se prescrie. Intrebarile mele ar fi:
1 este considerata amenda prescrisa?
2 daca da, ce pasi pot face in continuare pentru a oficializa aceasta prescriere?

Va multumesc,
Radu
Ieri am sunat la politie pentru a sesiza mai multe masini parcate pe trotuar (o situatie de zi cu zi in acea zona). Politia locala a venit si nu voia sa ia nicio masura, abia dupa ce le-am atras atentia ca este datoria lor sa vegheze la respectarea legii au devenit recalcitranti si au inceput sa puna amenzi/avertismente si mi-au cerut buletinul pentru a ma trece martor "ca sa pot fi tras la raspundere in caz ca nu se justifica amenda" si pentru ca nu pot da amenzi fara un martor.

Intrebarile mele ar fi:
- poate fi martorul tras la raspundere in astfel de cazuri?
- este nevoie de martor pentru a putea da amenda de circulatie?
- potrivit noii HG 965/2016 parcarea pe trotuar este legala doar in zonele special amenajate si semnalizate?

Va multumesc,
Radu