avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate sarbe

Activitate sarbe

Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor avea dreptul de a participa copiii fratelui decedat? Sau va avea loc doar între fratii in viata și soțul supraviețuitor? Si care ar fi cota parte a fiecaruia? Mulțumesc!
Bună seara! Mama îl îngrijea pe tata nevăzător la domiciliul lor ,până în august când s a îmbolnăvit și mi a cerut să o primesc la mine până își revine , urmând ca de tata să îngrijească fratele meu care este în curte comună cu ei. Tatăl a decedat la o lună după ce am adus o pe mama la mine , și acum fratele nu mai vrea să știe de ea. Suntem patru frați, pot fi obligați și restul la întreținerea dânsei, având în vedere că o să aibă o pensie mica de urmaș, și în continuare e bolnavă și neputincioasă, având și o vârstă , 84 ani ? Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua! Părinții mei au 85 ani și terenul pe care îl dețin îl îngrijesc eu cu familia. Au o casă pe un deal și 30 arii teren intravilan ,imprejmuit cu gard de plasă de sârmă și în loc de stâlpi este și câte o răchită ici și colo rămasă spune tata de când era mic, pentru a nu fi probleme de mejduire ( nu se pot muta ca și stâlpii). În urmă cu o lună am găsit tăiate rachitele la nivel cu solul și rămase în gard ,având grosimea și de peste 40 diametrul, fiind un razvor acestea trag și plasa în jos ,deci gardul e compromis. Am întrebat vecinul dacă el le a tăiat și a recunoscut ,motivând că nu e mejda pe acolo.Mentionez că s a facut cadastrarea prin 2019 de către primărie, și atunci nu a avut obiecții. Am făcut sesizare la poliție, și am primit răspuns că a fost amendat cu 200 lei ,pentru injurii și jigniri ,în privința distrugerii gardului ,nimic. Ce pot să fac, unde se încadrează, la penal? Bătrânul nu e deplasabil ,pot să acționez eu în numele lui? Vă mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc pentru răspuns! În contract este menționat nr topo pentru acel teren , deci a avut cf , problema e că s a făcut cadastru la comună, ar fi putut să îl includă în proprietatea vecinului dacă nu a sesizat nimeni din urmașii celor 15 ,acum pe eterra se vede un singur nr cadastral
Bună seara! Avem un contract de servitute încheiat în 1938, între proprietarii unui teren, curte ,casa și 15 vecini ( cu valabilitate perpetuă și asupra urmasilor) asupra unui metru de cale de acces din drumul principal până la rău peste terenul respectiv. Acum urmașii doresc să vândă terenul. Contractul de servitute își pierde valabilitatea? Ce se poate face în acest caz ,pt a nu pierde acest drept?
Răspuns la discuția Tulburare de posesie sau furt?
Prim procurorul a dispus ordonanta de renuntare la urmarire penala; examinand dosarul a concluzionat ca inculpatul a avut un scop intemeiat cand a taiat fagul (venea iarna si trebuia sa-
si incalzeasca locuinta) si arborele era de fapt la marginea proprietatii inculpatului (aproximativ 3 ha pasune). In fapt fagul este in interiorul padurii, delimitarea nu este facuta de unde a tras concluzia politistul? Din masuratorile facute de dansul in calitate de ce; expert topograf sau detectiv Colombo? Sunt citat in instanta in data de 27/03/2018 in calitate de persoana vatamata in dosar cu obiectul; confirmare renuntare urmarire penala. Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru ca a doua oara i s-a dat apa la moara de catre politistul partinitor deci e liber sa ma pagubeasca, ca e aparat. Sa depun o contestatie?
Răspuns la discuția Tulburare de posesie sau furt?
Am cerut informatii despre mersul anchetei de mai multe ori ,odata agentul era in concediu altadata era liber intr-un final cand am dat de dansul am realizat ca am in fata mea pe miss Marple varianta masculina .In loc sa fie preocupat de infractiunea de furt si tulburare de posesie analizeaza Titlul de proprietate eliberat in 1992 ,spunandu-mi ca e fals deoarece nu e normal ca terenul sa fie si in tarlaua 113C si in D.Am mers la Directia Silvica de unde am fost indrumat din nou la primarie pt delimitarea terenului.Osa fiu trimis din nou la Ocolul silvic.Pline institutiile de incompetenti platiti din banii nostri.Ultima solutie instanta dar nu stiu pe cine sa chem mai intai in instanta.V-as fi recunoscator pentru indrumari.
Răspuns la discuția Parcare ilegala,

Totul s-a desfasurat pe fuga politia a vrut sa scape cat mai repede si nu s-a tinut cont de masinile parcate de alte impedimente care au dus la producerea evenimentului iar domnul taximetrist pana sa intre in autovrhiculul meu a trecut peste o trecere de pietoni cu viteza, singurul martor care este persoana aflata cu mine in masina
M-am ales cu permisul suspendat in urma unui accident petrecut la o intersectie.Vrand sa intru pe un drum principal de pe o strada laterala am intampinat probleme de vizibilitate din cauza masinilor parcate ca de obicei pana in intersectie si langa trecerea de pietoni.Pentru a ma asigura am fost nevoit sa intru o idee cu botul masinii in fata .In acel moment am fost izbit puternic de un taximetru exact in farul din stanga ,impactul puternic m-a intors aproape in lateral.Ce drepturi am avand in vedere ca politia a constatat ca fiind eu vinovat pt neacordare de prioritate, netinand cont de viteza taxiului in apropierea intersectiei si a trecerii de pietoni, si a faptului ca era imposibil sa te asiguri regulamentar din cauza masinilor parcate
Multumesc frumos!Mi-ati fost de mare ajutor.