Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate mrlnmcn29

Sunt chiriaș nici eu nu mai stiu exact,ICRAL sau AFI.Problema mea este mai veche de perioada pandemiei.Desi sunt plătitor la zi de chirie prin modalitate tacita,prelungirea contractului de chirie nu s,a mai facut nici pana azi de catre ICRAL care motiveaza ca asteapta un OUG,dinainte de pandemie.Acum 2 zile am vrut sa plătesc si pe 2021 chiria,dar mi s,a spus că ar fi plătită anticipat tot de catre mine pe 6 luni în 2021.Deși vorbisem des cu casieră, abia acum mi,a spus că ne vedem la plata la vara.Fara un act doveditor în acest sens nu mai cred nimic.Dar trebuie sa plătesc rapid si pe 2021 ca sa nu am probleme, asa ca in doua zile voi plati prin posta cu confirmare de primire.Am citit atatea măgarii despre proprietarii de la stat ,incat voi incerca sa sa vad cum este si cu cumparatul în rate.desi eu nu sunt amatoare de împroprietărire imobiliară,dar am un băiat....Dacă se dădea OUG,era alta socoteala,dar asa nu mai cred in stat.Buna ziua.
Sunt chiriaș la ICRAL sector 3 și astept aproape de 1 an sa mi se prelungească contractul de chirie. Am sesizat toți competenti,dar fiecare așteaptă o lege in acest sens.Orban a descentralizat situația delegand obligatia către administratorii caselor sociale la stat,iar cei din urmă așteaptă o lege dar nu spun de unde,Unde trebuie sa ajung ca sa,mi soluționez problema????Multumesc.
Răspuns la discuția Gunoi la bloc
Și care este instituția care îndeplinește astfel de servicii?Vreau un răspuns clar.Asa că aștept un răspuns explicit,fara ambiguități și presupuneri.Ce lege susține astfel de informații,unde trebuie sa apelam?Înainte se ocupa asociația blocului,acum ne ocupam in particular???Dacă da,unde trebuie să mă adresez?La ce instituție?

ynocentta a scris:

Conditionat de natura lucrurilor pe care intentionati sa le aruncati fie discutati cu serviciul specializat fie va interesati la operator economic acreditat

Discuție Gunoi la bloc
Cum procedam cu lucrurile vechi pe care vrem sa le aruncam din casă?Unde se depozitează,cum și cand,?Când propui amenzi,trebuie sa ai și o soluție,sumare legiuitor!
Răspuns la discuția Legislatie
Dar guvernul spune că este inoportun un OUG pentru contract chirie si ca administrațiile și primăriile sa se ocupe singure de acest aspect in baza legilor in vigoare cu respectarea dreptului cetățeanului...la o locuinta socială...
Sunt chirias la ICRAL. Anul acesta în iunie trebuia prelungit contractul de chirie în baza legii caselor sociale.Eu plătesc chirie și azi,dar vreau prelungirea contractului de chirie la ICRAL. Mulțumesc si aștept răspuns urgent.
Discuție Legislatie
Când se da OUG pentru prelungirea contractelor de chirie la ICRAL,pentru 2019????
Când se da OUG pentru prelungirea contractelor de chirie la ICRAL /2019????
Răspuns la discuția OUG
Aștept un răspuns la OUG prelungire chirie.Mulțumesc.
Și eu sunt chirias la ICRAL.Reparațiile blocului le plătește proprietarul.Nu exista "contract nelegal",faceți unul legal ca sa puteți beneficia și de drepturi cf legii asociatiilor de proprietari 196/2018 .Altfel totul rămâne la "mica intelegere" adică deși aveți drepturi nu stați legal,deci nu beneficiați de drepturile chiriașului.