avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Carmina2

Activitate Carmina2

Femeile pensionare pentru limita de vârstă și care îndeplinesc condițiile de a cumula pensia cu salariul și care nu au vârstă de 65 ani,pot cumula în continuare aceste venituri pina la 31 august 2024 ?Mulțumesc.
În luna mai a acestui an am îndeplinit conditiile de pensionare de drept pentru vechime completa și limita de vârstă. Fiind functionar public femeie am formulat cerere de menținere în activitate și am primit aprobarea ordonatorului de credite prelungirea pentru un an.In data de 6 aprilie am primit decizia de pensionare.Intrebarea mea este: pot primi și pensie și salariu? Mulțumesc pentru răspuns.
Buna dimineata, în cazul în care conducătorul aprobă cererea de continuare a raporturilor de muncă(functionar public) cererea trebuie reâniotă anual și aprobată de ordonatorul principal de credite?Multumesc
Buna ziua,referitor la acest raspuns, este obligatoriu ca salariatul sa prezinte decizia de pensionare institutiei la care continua sa lucreze chiardaca cererea de continuare a raporturilor de muncă a fost aprobată?Multumesc pentru răspuns
Buna ziua, vă rog să îmi explicati concret cum se calculeaza salariul unui consilier superior gradația 5 la nivelul unei primării de comuna gradul 2( 5500 locuitori).Va mai rog sa ma lămuriți daca salariații cu aceleasi studii,aceeași functie și aceeași gradație pot avea salarii diferite in aceeași instituție.Multumesc anticipat pentru răspuns.
Buna ziua, va rog sa imi raspundeti ce analize initiate de institutie pentru un salariat care lucreaza 100% din programul de lucru la calculator pot fi obligatoriii? Poate acesta sa faca analize pentru Hepatita B sauC sau VSH ?De ce? Nu sunt aceste date confidentiale?Rezultatele analizelor se predau inspectorului SSM sau sunt pastrate de medicul in medicina muncii și unitatea primeste doar avizul apt/inapt sa-și desfașoare activitatea?.Multumesc anticipat
Buna ziua, cu o mare rugaminte va rog sa imi raspundeti daca la nivelul institutiilor publice locale persoanele din cadrul compartimentului de registru agricol și asistența sociala pot efectua inspecții fiscale?
Cum se calculeaza salariul unui consilier superior la o comuna de gradul doi ,salariatul avind o vechime de 34 ani.As dori un calcul concret.Multumesc anticipat.
Buna-ziua. V-as ruga sa imi comunicati metoda de calcul a salariilor pentru administratie publica locala comuna de gradul doi cu peste 5000 locuitori . ar fi corect : coeficientul functiei inmultita cu salariul minim pe economie(1900lei)inmultit cu 25% -cota contributiilor catre Bugetul Statului? Si in continuare la fel pentru orice categorie de salariat din cadrul institutiei?
Multumesc anticipat.
Buna-ziua.In anul 2016 am pus in aplicatie O sentinta judecatoreasca ramasa definitiva privind restituirea taxei de poluare pentru un autoturism.De la Directia de Finante am primit adresa si un scadentar pe 5 ani din care urmeaza sa recuperez aceasta suma.Conform noilor reglementari privind aceasta restituire cind pot primi acesti bani inapoi? Multumesc anticipat.