avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate iulian1c

Activitate iulian1c

Buna ziua!

Nu stiu cum trebuie procedat pentru construirea a doua obiective, in sensul obtinerii autorizatiei de constructie:
1) Sopron - practic 4 stalpi de metal, cu acoperis din tabla si pereti din tabla pe 2 parti;
2) Uscator pentru cherestea - 3 camere cu structura din profil de aluminiu cu panouri tip sandwich;

Pentru sopron inclin sa cred ca am nevoie de autorizatie de constructie, dar la uscatoare, ele fiind in fond echipamente tehnologice, nu stiu cum este corect de procedat.

Multumesc anticipat celor care pot raspunde!
Răspuns la discuția Autorizare firma dpdv SSM
Cu ceva intarziere am revenit.

Dl. Gigi Popa a avut dreptate, a fost necesara schimbarea unor documente la Registrul Comertului, in cazul meu a fost prin 2009. Oricum, nu gaseam certificatul constatator necesar, insa dupa ce m-am interesat la Reg. Comertului mi s-a spus ca se elibereaza copii dupa acesta. Parca a fost 5 lei copia.

Iar denumirea este "Certificat constatator emis in temeiul art.17 alin (1) lit.c) din Legea 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, eliberat in baza declaratiei pe propria raspundere inregistrata sub nr..... din ....".

Pe scurt Certificat constatator dupa Legea 359/2004.

Multumesc inca o data pentru ajutor celor care au raspuns!

Răspuns la discuția Autorizare firma dpdv SSM
Cred ca, intr-adevar, a fost omisa cererea emiterii acestui certificat constatator.
Voi pune niste intrebari la Registrul Comertului, si in masura in care voi avea noutati le voi scrie si aici pentru a va informa.

Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Legat de autorizarea firme dpdv SSM am o nelamurire.
Firma este infiintata in 1994, si inregistrata la Registrul Comertului de atunci.
Conform legilor 319/2006 si 359/2004, societatea nu trebuie autorizata de ITM. Insa nu reusesc sa gasesc in firma vreun document, anexa, hartie ceva pe care sa scrie ca firma este in regula dpdv al acestei autorizari.

Imi puteti spune ce anume ar trebui sa am? Firma fiind infiintata inainte de aparitia legii 359/2004, poate sa nu aibe emis un document in acest sens? Ar trebui sa fac demersuri la Registrul Comertului pentru a obtine o dovada?

Va multumesc.

PS: Poate ajuta pe alti utilizatori care cauta detalii despre acest subiect, pe siteul ITM Calarasi am gasit ca ITM autorizeaza: instituţiile statului, primăriile; unităţile de învăţământ;societăţile agricole; cabinetele de avocaţi; notariatele; ONG-uri, practic entitati care nu sunt inregistrate in Registrul Comertului.