avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate B. Ionela

Activitate B. Ionela

Răspuns la discuția Concedieri
În contractul de muncă se vorbește doar despre orele suplimentare,nu și despre cele de recuperat,nu există nici o înțelegere clară cu privire la aceste ore,ești pontat prezent însă stai acasă, aceste ore recuperandu-se în zilele de sâmbătă,nu sa semnat nimic in acest sens,privind obligativitatea recuperarii acestor ore.
Răspuns la discuția Concedieri
Nu sa incheiat nimic, luna trecuta sau concediat 10%din angajați, la rândul lor cu aceste ore de recuperat, peste100 de ore....directorul spunând ca totul se va calcula la sfârșitul preavizului....eu la ora actuală având 150 de ore de recuperat
Discuție Concedieri
Bună ziua!Lucrez la o fabrica de confecții, din lipsă de lucru am stat acasă,fiind pontați ca prezenți la muncă, in realitate orele trecute pentru recuperare atunci când vom avea de lucru. În cele din urmă au inceput concedierile.Angajatorul poate cere banii pe orele in care am fost pontați la muncă dar de fapt noi am stat acasă?
Bunicii erău proprietarii,tatăl meu a cumparat terenul de la sora sa plătind o sumă dar nu a încheiat nici un act,acum sora dorește terenul înapoi,nu mai recunoaște vanzarea neincheindu-se nici un act intre ei.Întrebarea este dacă se mai face ceva pe cale legala?Toate taxele terenului fiind plătite de tatăl meu.
În urma cu câțiva ani, tatăl meu a cumpărat un teren agricol de la o soră, nu au făcut nici un act, terenul fiind plătit la impozit de el , ulterior de fratele meu,tatăl decedând, acum sora tatălui cere terenul înapoi spunând ca la dat doar în folosire,terenul valorează mai mult acum.Se mai poate face ceva acum, din punct de vedere legal?Menționez că succesiunea părinților lor este făcută, dar sora nu are acte proprietate pe teren.
Unde se poate plăti o amenda primită în Germania și dacă poate fi plătită de altcineva decât persoana în cauza?
Se beneficiaza de o zi libera in cazul decesului unui bunic?


Sotul meu este angajat ca sofer de tir la o firma de transport din Polonia, lucrand in Germania si alte cateva tari.Plata o primeste la km iar salariu minim net de 250 euro din Polonia.Care este modul legal de plata in aceasta situatie?