Buna ziua!
Am deschis o intreprindere individuala ca instalator sanitar, sunt persoana cu handicap.
Vreau sa stiu si eu... ce contributii trebuie sa platesc ? Din ce stiu sunt scutit de impozitul pe venit. Asa vrea sa contribui si pentru pensie, dar la o norma de 4 ore.
Multumesc!
Buna ziua!
In prezent sunt angajat in Bucuresti dar ma tenteaza gandul sa ma intorc in judetul natal si sa incerc sa imi deschid pfa in domeniul amenajari interioare si instalatii de incalzire si alimentare cu apa. Fiind persoana cu dizabilitati, am inteles ca beneficiez de scutirea pe impozitul pe venit. Imi puteti spune in mare ce taxe trebuie sa platesc si in ce conditii in cazul deschiderii unui PFA sau II ?
Va multumesc!
Buna ziua! Sunt din judetul Gorj, Tirgu Jiu. Acum trei luni m-am angajat cu contract pe perioada determinata de trei luni, ulterior trecand la contract pe perioada nedeterminata dupa trecerea celor trei luni. Am inteles ca cei care se incadreaza in munca la o distanta mai mare de 50 km de casa beneficiaza de programul prima chirie. Am fost saptamana aceasta la AJOFM GORJ si acolo mi s-a spus ca nu pot beneficia de acest program deoarece nu mi s-a facut de la inceput contract pe nedeterminat, considerandu-se schimbare de contract si nu se ia in calcul.
Ce parere aveti? Este normal, asa se procedeaza sau exista totusi posibilitatea sa beneficiez de acest program?
Va multumesc !