avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Andreea9001

Activitate Andreea9001

Bunicul meu deține împreună cu 2 frati (decedati) bunuri imobile (casa, terenuri) în baza legi 18/1991. Urmează a fi inițiate demersurile de partajare a bunurilor în instanta. În fapt ei și au împărțit bunurile de cand dețin în coproprietate aceste bunuri, fiecare deține o anumita parte asupra cărora se achita impozit la Primărie și la celelalte instituții, casa părintească rămânând bunicului el fiind cel mai mic dintre cei 2. Bunicul s a recăsătorit (fără acte) și s a mutat în alta parte cu noua soție în casa părintească rămânând baiatul acestuia care a adus îmbunătățiri casei. Întrucât a rămas baiatul în casa i s a deschis rol fiscal la Primărie pentru a achita impozitul. În aceste condiții desii baiatul a adus îmbunătățiri casei în urma partajarii bunurilor bunicului casa în care locuiește baiatul acestuia va fi pe numele bunicului? Are vreo relevanta faptul ca la Primărie figurează la rolul fiscal al băiatului lui?baiatul bunicului nu a efectuat îmbunătățirile casei cu autorizație de construcție, neavând niciun act ci doar rolul deschis la Primărie. Așadar baiatul bunicului deține vreun drept asupra casei?
Asa cred și eu cum spuneți dvs. Ce acte mi ar mai fi necesare de obținut în afara de certificatele de deces?
Mulțumesc

Madalina Pascu a scris:

Daca nu au dezbatut succesiunea si coproprietarii sunt decedati, cu cine se judeca?

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu este relevant daca au dezbatut succesiunea, puteti face partaj in instanta si fara. Primul demers este să mergeti la un avocat sa acceseze baza de date RNEP. In functie de ce gasoto acolo, vedeti cu ce puteti merge mai departe.
Verificarea dureaza cateva zile, timp in care pregatiti actiunea, sa nu se piarda timp.

Nu e nevoie sa obțin certificatele de deces ale fraților bunicului? Cred ca pot furniza informații care sa ne ajute în accesarea RNEP

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu este relevant daca au dezbatut succesiunea, puteti face partaj in instanta si fara. Primul demers este să mergeti la un avocat sa acceseze baza de date RNEP. In functie de ce gasoto acolo, vedeti cu ce puteti merge mai departe.
Verificarea dureaza cateva zile, timp in care pregatiti actiunea, sa nu se piarda timp.

Mi ați spus ca am nevoie de mai multe documente în afara de certificatele de deces? Care ar fi acestea? Pentru a începe deja procedura de obținere a acestora
Ca sa accesezi baza de date Rnep cred ca trebuie sa ai niște informații, sunt suficiente doar numele acestora ?
Înțeleg însă cred ca primul pas este sa obțin certificatele de deces ale celor 2 frati ai bunicului (din care rezulta un minim de date, cnp, din care rezulta numele parintilor) ca să pot face demersurile către alte autorități, către camera Notarilor Publici și ulterior sa aflu domiciliul copiilor acestora. Presupun ca ai nevoie neapărat de domiciliul lor, altfel cum ii citează?
Am nevoie de certificatele de deces ale fraților bunicului pentru a obține informații de la Camera Notarilor Publici referitoare la dezbaterea succesiunii după acestora? Știți cumva dacă se pot obține de către bunicul ca urmare a faptului ca sunt rude/sunt frații săi?
Cum pot afla dacă succesiunea fraților bunicului a fost dezbătută? Dacă nu cunosc acest aspect nu poate ieși bunicul din indiviziune? Sau dacă nu s a făcut succesiunea acestora la fel nu poate ieși din indiviziune?
Bună ziua,
Rog dacă este cu putință sa ma ajutați în următoarea speță. Bunicul meu (care traieste) deține în coproprietate cu 2 frati (ambii decedati) bunuri imobile respectiv terenuri în baza titlului de proprietate - Legea 18/1991. Avand in vedere varsta înaintată a bunicului, dorim sa efectuam partajul cu copii fraților sau decedati însă nu cunoaștem domiciliul acestora. Partajul intenționăm sa l facem la instanta însă nu avem informații referitoare la domiciliul copiilor fraților bunicului, unii dintre copii find decedati la rândul lor cel mai probabil vor trebui citați descendenții acestora.
Cum putem introduce acțiunea în instanta fără a cunoaște domiciliul tuturor părților?
Poate face bunicului solicitări la evidenta populației pentru a afla domiciliul?
Rog sa ne îndrumați, dacă e cu putinta.
Precizez ca bunurile sunt situate în jud Iași. Dacă exista vreun avocat care își desfășoară activitatea în zona respectiva, putem colabora. Multumesc
Depasire plafon dividente plata cass?
Buna ziua,
Eu impreuna cu un asociat (50% si 50%) detinem un SRL infiintat in anul 2020. In perioada 2020-2022 am realizat un profit de 86000 lei, profit ce nu a fost distribuit. Avand in vedere modificarile legislative ce vor intra in vigoare din 2023 doresc sa distribui si sa repartizez profitul insa fara plata cass.
Exista vreo varianta din punct de vedere contabil sa distribuit si sa repartizez dividendele, fara a platii cAss?
Eu am doua variante insa rog sa mi se confirme care este ok din punct contabil?
1. Distribuire intregul profit pana la sf anului 2022, plata impozitului aferent de 5% si incasarea profitului pe etape (sub plafonul de 30600 lei) o parte anul acesta, si o parte la inceputul anului viitor,
2. Distribuirea intregului profit pana la sf anului 2022, plata impozitului aferent de 5% si incasarea profitului pe etape anul acesta, o parte sub plafon in octombrie, si o alta parte in noiembrie.
Care considerati ca este cea mai buna varianta pentru evitarea platii Cass?
Va multumesc!