avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate M9M

Activitate M9M

Voinea Liviu a scris:

Actiune in instanta prin care obligati CL sa emita act administrativ.



Multumesc pt raspuns dl Liviu, dar am deja un proces pe speta asta cu alt teren/ imobil, in care Tribunalul: "Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâţi să soluţioneze cererea reclamantului. Respinge cererea privind plata despăgubirilor. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul () Pronunţată azi, 12 Mai 2022, la Tribunalul () complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei."

Dupa 3 luni, pana la ora actuala, primaria tot refuza sa emita actul, nu tin cont de tribunal de nimic.
Mai mult ce pot face, ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
Abuz - primar

Astept de cateva luni ca un proiect imobiliar (cu toate avizele si acordurile, aprobarile posibile in regula/ indepinite) sa fie introdus in sedintele C.L. (supraf mai mare), pt aprobare sau respingere.
in acest sens, am transmis inclusiv cereri scrise (cu nr de inregstrare) catre Primarie/ primar sa introduca pe ordinea de zi (sedintele consiliului local lunare) proiectul in cauza pt aprobare/ respingere, dar de geaba, pur si simplu nu se ia act de cele expuse.
De cateva luni tot apar alte proiecte noi care st introduse si al meu nu.
Bineinteles ca au fost - sunt anumite divergente intre primar si mine din cauza unor alte abuzuri de care se face vinovat.

Dar stricr in cazul de fata, din mom ce Primaria nu da curs cererilor mele formulate in scris pt introducerea proiectului, ce e de facut?
Multumesc mult!
Neprezentare declarație - pt carantina de de noapte - amenda este legală/ constituțională sau nu?

Nu sunt vaccinat, nu am certificat verde, nu am covid - adică nu sunt carantinat - pot sa nu plătesc și sa contest amenda daca circul cu auto unde vreau pe timp de noapte fara declarație sau fara motiv?

Carantina de noapte:
În localitățile cu incidența de îmbolnăvire de peste 6 la mie, carantina de noapte este impusă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În cazul localităților unde incidența depășește 7,6 la mie, carantina de noapte este instituită și în restul zilelor săptămânii.
Carantina de noapte se aplică, potrivit HG 1.015/2021, de la sfârșitul lunii septembrie, în toate localitățile unde incidența trece de 6 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20:00 – 05:00.
În cazul în care nu au o declarație pe propria răspundere valabilă, potrivit Legii 55/2020, cei nevaccinați anti COVID-19 riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Am căutat deja dacă amenzile date pe tema asta au baza legală sau sunt abuzuri fata de libertățile cetățenești da nu găsesc nimic concret, decât că legea 55/2020 e neconstituțională.
Mulțumesc frumos pt lămuriri!
Salutare,
Am fost sunat de un agent al politiei, s-a prezentat si mi-a adus la cunostinta ca un anume domn a facut o reclamatie cum ca i-as fi facut ceva la masina(total fals). Eu nu am vrut sa-i dau detalii gen numele meu si cine sunt, dar in urma spuselor agentului, daca nu vreau sa ma prezint la sectia lor de politie vor lua masuri si vor afla cine sunt oricum.

Mentionez ca nr acesta(de tel) - pe care m-au sunat dansii nu este pe abonament - e o cartela pre pay.
Intrebare: Poate afla politia cine sunt si a.s.m.d. doar cu un nr de tel?


Intamplare: Am parcat masina intr-o zona de constructii - unde erau si alte masini parcate. Dupa ce am parcat m-am uitat sa nu cumva sa fie vreo proprietate privata - semn ceva - pt ca stiu cum e sa-ti parcheze altu pe proprietate. Nu am vazut nimic.
O ora mai tarziu am constatat ca 2 masini ma blocasera, adica cea parcata in dreapta paralel era data mai in spate si aparuse inca una fix in spatele masinii mele - adica nu aveam loc sa fac nimic. Am plecat si am revenit la masina dupa 15-20 min constatand ca masina din dreapta plecase. Dupa 20 de manevre am reusit sa strecor masina din parcare fara sa aduc vreun prejudiciu vreunui obiect sau nesimtitului de parcase in spatele meu. Pana sa plec defintiv i-am lasat un bilet in geam cu anumite ijurii si un nr de tel. La ce nervi aveam am considerat ca e de bun simt sa mi-i descarc pe cel din cauza careia ii aveam. Biletul l-am lasat in geamul soferului. Masina lui a fost atinsa doar cu acel bilet. In urma acestora la o sapt aproape am fost sunat de politie sa ma prezint la sectie pt ca respectivul a depus plangere ca i-am deteriorat masina.
Ce e de facut? Imi vad de treaba mea si il las pe nesimtit in pace sau ma duc la politie ca oricum nu au ce sa-mi faca.

Multumesc frumos pt intelegere!

Buna ziua,

Vreau sa cumpar lingouri de argint pur din europa, de ex Germania, pe valoare respectiva eu platesc TVA, intrebarea este:
Odata platit TVA la cumparare in Germania, in Ro se mai platesc alte taxe, TVA?

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Stalpi inalta tensiune pe teren
Multumesc frumos pt raspuns si informatiile ulterioare!

Va doresc sanatate si numai bine!
am inteles, multumesc frumos pt raspunsul prompt.

Sanatate si numai bine!
Buna ziua,

Locuiesc intr'un cartier de case, la casa, terneul in cauza este mostenire.
Pe o parte din acest teren se afla 2 stalpi de curent - unul langa altul / identici - care alimenteaza o serie de case. mentionez ca sunt stalpi de beton si se afla pe acest teren mai exact cam in mijlocul terenului de pe timpul lui Ceausescu.

concluzie - nu se pot construi case pe suprafata respectiva deoarece liniile de inalta tensiune tranziteaza zona, si din cunostintele mele sub liniile de curent nu se pot autoriza constructii.

Intrebare: Se poate actiona in instanta Electrica sau firma respectiva pt a cere chirie? sau pt a cere mutarea acestora in afara terenului?

Multumesc!
Buna ziua,

Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) totul este bineinteles facturat.

Intrebari:

- Unde trebuie sa apelez pt efectuarea unei expertize pe masina care sa constate si sa dovedeasca legal ca nu s'au schimbat cele precizate in factura?

- Ce daune morale/materiale pot cere, ma intereseaza banii, de ex care ar putea fi suma maxima cu care ar putea sa ma despagubeasca reprezentanta respectiva?


pt cine are timp de lecturat:

Detaliat - Ajung la reprezentanta, motorul cald, temp ulei aprox. 95 grade.Fac actele cu respectivul consilier service pt revizie, ii inmanez cheile, semnez, astept 1 ora jumate dupa care sunt chemat sa achit si sa ridic masina. Achit suma, mi se da facutra+chitanta, merg la masina, pun contactul observ temp ulei 86 grade (cam mult pt un ulei sa zic rece turnat proaspat). Pe moment nu mi'am dat seama, pornesc si plec. Ajuns acasa deschid capota si constat ca motorul si respectivele plastice pline de praf sunt cam neatinse - concluzie- cum dreq s'au schimbat filtre etc. daca suruburile si carcasele acestora sunt neatinse. inclusiv busonul de la ulei e neatins.

Ce e de facut?

Multumesc!