avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut.Barbu

Activitate Ionut.Barbu

Bună ziua! Se dă următoarea situație: tata decedat, mama suferindă de boală Parkinson grad 4 și demență parkinsoniană. Am obținut în instanță titlul de curator pentru mama mea deoarece se află în îngrijirea mea și locuiesc împreună cu ea în casa părintească. Nu am făcut demersuri și pentru punerea sub interdicție. Mai am încă 2 surori, dintre care una vitregă din partea mamei. Aș vrea să dezbat succesiunea casei părintești. Curatela mă ajută cu ceva? Aș putea cere masa succesorală a mamei mele? Sora mea vitregă are parte din masa succesorală? Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua, mama mea suferă de boală Parkinson grad 4 si demență mixtă cu episoade psihotice. La ultima evaluare a comisiei medicale a fost încadrată cu handicap grav cu asistent personal. Întrebarea mea este dacă cu timpul boala se va agrava si nu as mai putea să o îngrijesc la domiciliu si voi găsi vreun azil privat care să îi asigure îngrijirea, va mai putea dpdv legal să beneficieze de indemnizația de asistent personal? Adică acești bani sunt strict destinați îngrijirii la domiciliu sau ar putea fi folosiți si pentru plata azilului?
Salutare tuturor! Ma aflu in urmatoarea situatie: tata decedat, mama bolnava de Parkinson, dementa parkinsoniana cu elemente psihotice. Am o sora vitrega din partea mamei si o sora buna ambele plecate din tara. Ramanand in casa parinteasca, investind ceva bani acolo, ai avand grija de mama am vorbit cu cele 2 surori de problema succesiunii. Cea vitrega nu are absolut nicio pretentie. Cea buna ba ca ar avea, ba ca nu, in cele din urma refuzand sa mai comunice cu mine. Boala mamei a evoluat in asa hal si episoade psihotice din ce in ce mai dese incat am fost nevoit sa o internez intr-un centru pentru batrani costurile fiind suportate de mine si de sora vitrega precum si din pensia mamei. Urmeaza sa ne prezentam la comisie pentru revizuirea handicapului, unde ca urmare a referatelor medicale depuse, probabil va trebui instituita curatela. Intrebarea ar fi daca eu sunt singurul care ma.zbat pentru mama, fiind nevoit sa plec de acasa pentru ca nu am mai avut curajul sa investesc bani si acum stau cu chirie impreuna cu familia dar in acelasi timp suport si cheltuielile casei parintesti (facturi, impozit) ce s-ar putea face dpdv legal pentru a imi castiga dreptul moral de ramane in casa parinteasca?
Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, eu am fost luat prin surprindere si nu am mai putut evita impactul. Recunosc si ca aveam ceva viteza peste limita, undeva la 80-90 km/h. Accidentul s-a soldat cu avarierea grava a ambelor masini, vatamare corporala usoara in cazul meu si a soferului vinovat. Sotia soferului vinovata de pe scaunul din dreapta nu purta centura si a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale dar acum e acasa, relativ bine. Niciunul din noi nu avem vreo pretentie unii fata de ceilalti. In cauza s-a instrumentat dosar penal de vatamare din culpa pe numele soferului vinovat in care eu am calitatea de parte vatamata. Mie mi s-a dat copie de pe RCA-ul vinovatului si autorizatie de reparatie. Intrebarea mea este care ar putea fi rezolutia dosarului daca nu avem niciunii alte pretentii? Si daca expertiza va demonstra ca am avut viteza peste limita voi fi incadrat la culpa comuna? Daca da asiguratorul soferului care nu mi-a acordat prioritate va mai deconta? Va multumesc!