avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Salutare tuturor! Ma aflu in urmatoarea situatie: tata decedat, mama bolnava de Parkinson, dementa parkinsoniana cu elemente psihotice. Am o sora vitrega din partea mamei si o sora buna ambele plecate din tara. Ramanand in casa parinteasca, investind ceva bani acolo, ai avand grija de mama am vorbit cu cele 2 surori de problema succesiunii. Cea vitrega nu are absolut nicio pretentie. Cea buna ba ca ar avea, ba ca nu, in cele din urma refuzand sa mai comunice cu mine. Boala mamei a evoluat in asa hal si episoade psihotice din ce in ce mai dese incat am fost nevoit sa o internez intr-un centru pentru batrani costurile fiind suportate de mine si de sora vitrega precum si din pensia mamei. Urmeaza sa ne prezentam la comisie pentru revizuirea handicapului, unde ca urmare a referatelor medicale depuse, probabil va trebui instituita curatela. Intrebarea ar fi daca eu sunt singurul care ma.zbat pentru mama, fiind nevoit sa plec de acasa pentru ca nu am mai avut curajul sa investesc bani si acum stau cu chirie impreuna cu familia dar in acelasi timp suport si cheltuielile casei parintesti (facturi, impozit) ce s-ar putea face dpdv legal pentru a imi castiga dreptul moral de ramane in casa parinteasca?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:23, 4 Aprilie 2018
Buna ziua
Curatorul va poate incheia un contract de vanzare cumparare sau donatie pentru partea mamei DUPA dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire Ionut.Barbu Ionut.Barbu Bună ziua! Se dă următoarea situație: tata decedat, mama suferindă de boală Parkinson grad 4 și demență parkinsoniană. Am obținut în instanță ... (vezi toată discuția)
Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Succesiune BoangherMihaela BoangherMihaela buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in ... (vezi toată discuția)