avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu victime

Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, eu am fost luat prin surprindere si nu am mai putut evita impactul. Recunosc si ca aveam ceva viteza peste limita, undeva la 80-90 km/h. Accidentul s-a soldat cu avarierea grava a ambelor masini, vatamare corporala usoara in cazul meu si a soferului vinovat. Sotia soferului vinovata de pe scaunul din dreapta nu purta centura si a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale dar acum e acasa, relativ bine. Niciunul din noi nu avem vreo pretentie unii fata de ceilalti. In cauza s-a instrumentat dosar penal de vatamare din culpa pe numele soferului vinovat in care eu am calitatea de parte vatamata. Mie mi s-a dat copie de pe RCA-ul vinovatului si autorizatie de reparatie. Intrebarea mea este care ar putea fi rezolutia dosarului daca nu avem niciunii alte pretentii? Si daca expertiza va demonstra ca am avut viteza peste limita voi fi incadrat la culpa comuna? Daca da asiguratorul soferului care nu mi-a acordat prioritate va mai deconta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 11:21, 7 Iulie 2017
Se v-a dispune clasarea.
Nu se va ajunge la expertiza privind viteza dvs. Cel vinovat de producerea accidentului este soferul ce nu va acordat prioritate si va puteti repara autoturismul pe rca arestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire de la fondul victimelor strazii dvnity dvnity In urma cu un an si jumatate am avut un accident in care am fost implicat eu cu masina mea si o alta masina care nu avea RCA. S-a intocmit dosar penal pe ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna sau nu? sa inaintez recurs? klaus70 klaus70 Am cateva intrebari, m-ar ajuta mult orice parere/sfat avizat in urma unui procesului penal pentru vatamare din culpa intr-un accident rutier, nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal accident rutier soldat cu victima alew2020 alew2020 circulam pe banda 2 a unui drum in aliniament cu doua benzi pe sens, cu cca. 70 km pe ora si de pe celalalt sens de mers adica contrasens, mi-a iesit o masina ... (vezi toată discuția)