avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate iniminis

Activitate iniminis

Care ar fi aceste conditii?
Pot incheia ca institutie publica un contract de prestari civile cu o persoana fizica neautorizata pentru realizarea unor lucrari de reparatii ?
Buna ziua, daca se poate sa ma ajute cineva cu urmatoarea speta.
In anul 2018 am adus la cunostiinta compartimentului RU, HG nr. 360/2018, hotarare ce reglementeaza acordarea de sporuri in institutii de cultura, aparuta in data de 24.05/2018 , intr-o perioada de 5 luni nu s-a luat nici o masura urmand ca abia in luna octombrie sa se faca masuratori si analize pentru acordarea sporurilor pentru conditii vatamatoare de munca. Problema este urmatoarea:
Buletinele si analiza privind indeplinirea factorilor de risc ne-au fost inmanate in data de 01.02.2019 dar cu nr de inregistrare din 24.11.2018, iar odata cu aparitia OUG.114 care mentiona ca nivelul sporurilor se mentin egale cu cele din decembrie 2018 nu s-au mai putut acorda. In tot acest an am incercat sa aflu cat mai multe informatii dar nu am reusit sa descos aceasta problema. Urmatoarul pas este indreptarea catre o instanta de judecata deoarece consider ca s-a intamplat o nedreptate, daca ma poate indruma cineva ce ar trebui sa fac , sincer nu imi dau seama unde este greseala din moment ce analiza are nr de inregistrare din 24.11.2018 de la institutia care a efectuat masuratorile iar la noi are din data de 01.02.2019.
Buna ziua, lucrez intr-o institutie publica subordonata consililului local pe postul de referent de specialitate achizitii publice (personal contractual) si as dorii sa aflu daca ma incadrez in art.610 din OG 57/2019 in care scrie ca; Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia ca în termen de maximum 120 de zile de la data intrării în vigoare a titlului II al părţii a VI-a să stabilească funcţia publică/funcţiile publice de execuţie de consilier achiziţii publice prin schimbarea denumirii funcţiilor publice de execuţie care au în atribuţiile postului activităţi de achiziţie publică mai mult de 50% sau prin transformarea ori înfiinţarea unei/unor funcţii publice de consilier achiziţii publice în situaţia în care nu există funcţii publice de execuţie cu atribuţii aferente activităţii de achiziţii publice mai mult de 50%.
Se poate transforma postul meu din post de referent in post de consilier? sau exista posibilitatea ca postul sa fie transformat din personal contractual in functionar public?
Multumesc
Buna ziua, lucrez intr-o institutie care este partenera intr-un proiect cu fonduri europene nerambursabile, institutia si-a format o echipa pentru acest proiect care vor primi spor la salariu de baza pe durata proiectului.
Daca nu sunt nominalizat in acest proiect care este obligativitatea mea sa lucrez suplimentar pentru acest proiect facand contracte si achiztii?
Mentionez ca am fost pus in timpul programului de lucru sau suplimentar sa muncesc pentru acest proiect in care nu sunt implicat si nu am niciun spor la salariu fata de colegii mei implicati.
Daca in 2018 nu s-a acordat spor pentru conditii vatamatoare si in anul 2019 sunt prevazute in proiectul de buget. Se poate acorda acest spor avand in vedere oug 114/2018 care plafoneaza sporurile pe 2019 la nivelul celor din 2018.
Răspuns la discuția Indemnizatie de hrana
Multumesc
Răspuns la discuția Indemnizatie de hrana
Am inteles, problema esta ca din aparatul de specialitate in subordinea cui ne aflam nu prea se tine cont nici de legea 153/2017 nici de oug 114/2018 ci doar de oug 90/2017 in care scrie ca nu se acorda indemnizatia de hrana, cu toate ca in oug 91/2017 aparuta la o zi distanta zice ca se acorda. Conform dispozitiei date nimeni din subordinea consiliului local nu va primi indemnizatie de hrana in anul 2019.
Răspuns la discuția Indemnizatie de hrana
Pentru noi se pare ca nu se acorda deloc, conform dispozitiei date.
De aceea voiam sa stiu daca este legal.
Buna ziua, daca ma poate lamurii cineva cu privire la acordarea acestei indemnizatii. Mai exact care este regimul de acordare in institutile publice. Eu lucrez intr-o institutie ce se afla in subordinea consiliului local si nu primesc aceasta indemnizatie pentru ca s-a dat o dispozitie in care se invoca art.9 din oug.90/2018 in care scrie ca institutile publice nu acorda indemnizatie de hrana si alte beneficii, iar a doua zi s-a dat oug 91/2017 in care se specifica in art.18 acordarea acestor indemnizatii. Daca ma poate lamurii cineva in legatura cu legalitatea acestei actiuni. Multumesc