avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters437822

Activitate ContSters437822

M-am inscris deja in audienta, sper sa se rezolve -din cate am vazut, acolo domneste un mare "sictir" fata de problemele cetatenilor...


andreeabudala a scris:

Dacă doriți să aflați informații despre creditele dumneavpastră(dacă aveți sau nu) puteți face cerere online la Biroul de credite, în 2 zile primiți răspunsul și este gratuită 1 pe an. Multă baftă!


Multumesc pentru raspuns, din pacate NU pot face nimic online, mi se spune sa ma duc sa depun nu stiu ce acte nu stiu unde, deoarece CNP-ul nu apare in sistem sau asa ceva... Nu am timp de asemenea prostii, si nici nu ma asteptam ca in Romanica sa se poata rezolva ceva online!


Adrian Dimitriu a scris:

deocamdata aveti doar banuieli. este bine si chiar necesar sa verificati, insa nu e cazul sa va imbolnaviti in prealabil


Multumesc pt raspuns, dar nu cred ca sunt "doar banuieli" din moment ce datele mele personale apar inregistrate in sistem din 2016 ?!!
Cat despre "imbolnavire", nu e cazul; mai degraba se vor "imbolnavi" cei care au facut aceasta frauda, si inca foarte grav!


Defées a scris:

Verificati numaidecat la Cadastru si la Primarie. Personal, am avut doua probleme cu unul si acelasi apartament.
Primul locatar pe care nici nu l-am cunoscut, a vandut, a plecat din tara si nu si-a radiat (sau cum s-o numi) locuinta la Primarie. Cand mergeam sa platesc impozitul, la aceeasi adresa mi se cerea de doua ori, plus un garaj pe care nu l-am cumparat. Daca nu era garajul, poate nu-mi dadeam seama de greseala. S-a remediat. Pentru ca dupa asta, sa ma trezesc acasa cu somatii de la diverse Banci. Cel de la care cumparasem, nu-si schimbase domiciliul. Si facuse credite... la adresa mea. Culmea, intre timp i se nascuse un copil, pe care l-a intregistrat tot la mine. Aici a fost mai greu. Am umblat pe la Banci sa dovedesc ca eu sunt proprietara. Bine, mi se raspundea, dar ii aveti in spatiu si pe ei. Ba, nu! Am mers la primar, pentru ca (o coincidenta fericita pentru mine) primise locuinta din fondurile lor. Si... l-au chemat la rezolvarea situatiei locative.
Asa ca sfatul meu este sa aveti mare grija si sa verificati totul. Chiar si cel mai mic amanunt spus ca o vorba in trecere, poate fi un indiciu.
Sistemele informatice sunt ca moara: ce le dai, aia macina. Doar operatorul greseste (sau programatorul), nu calculatorul. Succes!


Multumesc pentru raspuns! Acum chiar ca m-am speriat si mai tare!
Am sa merg la Primarie si la Cadastru sa vad ce pot afla!
Ma tem sa nu fie vreo frauda bancara cu vreun credit...


Adrian Dimitriu a scris:

În momentul când se va face corecția, se va vedea impactul. Nu puteți verifica tranzacțiile altora fiindcă ați încălca dreptul lor la confidențialitate. Iar autoritățile anchetează doar potrivit unor certitudini de încălcare a drepturilor. Dvs sunteți în posesia unei informații care a trecut pe la două persoane ce au putut greși. În plus e orală, greșesc? Dacă acordați suficient credit informației, puteți începe prin a consulta un avocat specializat în cadastru


Multumesc pentru raspuns, dar aici nu e vorba de tranzactiile altora, e vorba de o tranzactie ce s-a facut sub numele meu, cu CNP-ul meu si cu adresa mea (partial corecta). Deci nu vad ale cui drepturi sunt incalcate - in afara de ale mele, care nu am efectuat in fapt nici o tranzactie ?!


Adrian Dimitriu a scris:

Dupa parerea mea, e posibil sa fie vorba de o eroare materiala. MANTIS e sistemul electronic de suport al ANCPI, iar sistemul este in dezvoltare, daca nu ma insel.
Pentru indreptarea erorii adresati-va OCPI-ului unde s-a facut inregistrarea.


Multumesc pentru raspuns, dar de unde stiu sigur ca e o "eroare materiala" si nu ma trezesc ca am vreun credit la vreo banca pentru cumpararea vreunei proprietati?
Consider ca e ceva destul de grav, si as dori sa verific exact - de aceea voiam sa aflu UNDE trebuie sa merg ca sa aflu adevarul?!
Imi cer scuze daca exprimarea e un pic inexacta, nu lucrez in domeniul cadastral.
Am efectuat cadastrul la apartamentul proprietate personala, pe care il detin de peste 25 de ani.
Pe actele cadastrale primite, numele si CNP-ul meu sunt corecte, dar adresa e gresita partial.
Cerand explicatii persoanei care s-a ocupat de cadastru, aceasta mi-a spus ca in sistemul "Mantis" - nu stiu ce reprezinta acest sistem -numele si CNP-ul meu apar legate de o tranzactie imobiliara efectuata in 2016.
La aceasta tranzactie din 2016 s-ar fi "introdus in sistem" adresa sub forma gresita, iar in prezent, cand apare CNP-ul meu, sistemul "completeaza automat datele", inclusiv adresa gresita.
Eu nu am efectuat nici o tranzactie imobiliara - nici in anul respectiv nici in ultimii 20 de ani; nici macar nu eram in tara, ci in strainatate, de unde am revenit recent.
As dori sa aflu despre ce tranzactie este vorba, cine si cand a folosit datele mele personale si in ce scop.
Unde sau cui trebuie sa ma adresez? Institutie/autoritate?
Orice sfaturi sunt binevenite, sunt dezorientat si nu stiu ce am de facut. Mi se pare o situatie destul de grava.
Multumesc anticipat.
In final am iesit cu un par si l-am invitat "pe lucrator" sa faca un singur pas pe proprietatea mea, si va avea parte de un lung sejur la sectia de ortopedie a spitalului de urgenta.
S-a dovedit ca totul era o intimidare pentru prosti, si o escrocherie facuta de respectiva firma in combinatie cu administratorul si presedinta - deh, au si ei nevoie de un banut, acolo...
Nu mi-a taiat nimeni gazele, si nici nu se va intampla asa ceva.
Va sfatuiesc pe toti cei care aveti astfel de probleme, sa lasati civilizatia acasa si sa folositi metode mai "energice" care sunt singurele pe care acesti melteni moldoveni le pricep(e).
Sa inteleg ca dreptul de proprietate de fapt NU exista?! Daca in interiorul imobilului meu sunt obligat sa fac tot felul de modificari pe care NU le doresc si care imi produc discomfort, atunci de ce nu aveti curajul sa spuneti clar oamenilor care locuiesc la bloc ca de fapt NU au nimic in proprietate, nici macar niste pereti despartitori - ca poate si pe acolo trebuie trasa vreo teava, ceva... pentru binele "asociatiei"...
Cu alte cuvinte nici dvs si nici altcineva de pe acest site NU a fost in stare sa imi raspunda LA OBIECT si sa ma lamureasca daca acel "Ordin al Presedintelui ANPC nr.283/03.10.2016" exista sau nu, si ce continut are.
Eu am intrebat un lucru foarte simplu - daca exista vreo reglementare care spune ca reclamatia unei persoane din Bucuresti, facuta impotriva unui agent economic tot din Bucuresti, trebuie trimisa in... Prahova?! - si unde sau cui ma pot adresa daca ANPC isi bate joc de petenti.
Daca ati putea sa raspundeti punctual la aceste intrebari, v-as fi recunoscator.
Daca nu, de ce sa pierdem vremea?