avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reabilitare bloc - pot fi obligat să permit accesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reabilitare bloc - pot fi obligat să permit accesul în garajul propriu pentru lucrări de tăiere/înlocuire țevi?

Blocul în care dețin un apartament și un garaj proprietate personală se reabilitează termic de către primărie,
Am fost recent somat de către președinta asociației de proprietari să predau cheile de la garaj unei echipe de muncitori, pe perioadă de câteva zile, pe motiv că „s-a hotărât să se taie și înlocuiască o țeavă de căldură a blocului”, care trece prin garaj - țeava respectivă nu are nici o problemă, e în perfectă stare, manșonată și izolată perfect încă de pe vremea ... Răposatului..
S-a refuzat să mi se arate vreun act justificativ al unei asemenea lucrări, sau să mi se dea vreo informație despre ea.
În schimb, am fost amenințat că dacă nu permit accesul în garaj voi fi pus să plătesc toată factura de căldură a blocului (?!!)
În garaj se află 2 autoturisme, mobilier greu din lemn masiv, covoare, lustre, cărți, anvelope de rezervă iarnă/vară etc etc. Toate acestea ar trebui mutate/evacuate în stradă pe perioada lucrărilor.
Muncitorii m-au avertizat că se poate ca unele obiecte să se deterioreze deoarece se lucrează cu flamă și abur/apă caldă, existând risc de incendiu, inundație etc.
Mutarea/repoziționarea ar trebui să fie plătite din banii mei, asociația spunând că e obligația mea să le pun la dispoziție garajul - gol ?!
Întrebarea mea este - în condițiile date, am dreptul să refuz accesul în garajul proprietatea mea, având în vedere riscurile majore de distrugere/furt/inundație precum și cheltuielile pe care le implică mutarea autoturismelor, mobilei etc etc?
Ce risc dacă refuz accesul în garaj?
E adevărat că pot fi obligat la plăți abuzive de către președintă?
Ce mă sfătuiți ? Ce am de făcut ca să evit toate aceste complicații și cheltuieli inutile precum și prejudicii aduse bunurilor mele?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
ContSters437822, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters437822 , utilizator 20:56, 20 Septembrie 2017
Reabilitarea blocului trebuie facuta, inclusiv inlocuirea tevilor montate initial in subsolul blocului care trec si prin garaje.
Trebuie sa ajungeti la o intelegere amiabila, in sensul de a discuta cu constructorul si asociatia modul de lucru. Masinile pot fi scoase din garaj, iar ce ati depozitat, piese mari, in garaj se poate proteja pentru a nu se deteriora. Se pot confectiona tronsoane de tevi in afara garajului si care sa fie doar asamblate/ sudate in garaj. Este bine sa puneti intelegerea pe hartie.
Va trebui sa supravegheati personal lucrarile din interiorul garajului pentru a nu avea surprize.
Pe proprietatea dvs. nu se poate intra fara acceptul dvs. In acelasi timp, daca nu se vor schimba tevile din vina dvs., orice ulterioara avarie in zona va poate fi imputata si in urma unei hotarari judecatoresti puteti fi obligat sa platiti.
Conform disp L nr 230/2007
Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Articolul 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.


Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
ynocentta, utilizator
Sa inteleg ca dreptul de proprietate de fapt NU exista?! Daca in interiorul imobilului meu sunt obligat sa fac tot felul de modificari pe care NU le doresc si care imi produc discomfort, atunci de ce nu aveti curajul sa spuneti clar oamenilor care locuiesc la bloc ca de fapt NU au nimic in proprietate, nici macar niste pereti despartitori - ca poate si pe acolo trebuie trasa vreo teava, ceva... pentru binele "asociatiei"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie teava anemoni anemoni Buna ziua, Teava de caldura de la apartamentul inferior este fisurata (am inteles ca exista un manson de ceva timp). Asociatia doreste sa schimbe intreaga ... (vezi toată discuția)
Probleme de postarea utilitatilor la bloc. malouda malouda Constituite vreun impediment faptul ca anumite utilitati(apa,gaze) trec prin dreptul unor locatari dintr-un bloc care initial au acceptat situatie dar acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica jurjac jurjac Va rog sa-mi spuneti, daca pt reabilitarea termica a blocului, este obligatorie acceptarea acesului in boxa de la susol. Mentionz ca pt excutarea lucrarilor ... (vezi toată discuția)