avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate MatteoVK

Activitate MatteoVK

Răspuns la discuția Drept mostenire

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde daca exista dovezi ca ar fi acceptat tacit succesiunea: daca a platit taxe pentru imobil, daca a facut chletuieli in legatura cu bunurile din masa succesorala, daca le-a administrat, etc.

De platit s-a ocupat sotia lui, dar tot in numele bunicului meu (tot el figureaza la primarie). Mama nu a avut cunoscut exact ce proprietati sunt pana vara trecuta, pentru ca nu a tinut legatura cu sotia lui. A aflat cand a mers la primarie si a intrebat de bunuri.
Discuție Drept mostenire
Buna ziua!

Bunicul meu a decedat in anul 2009, fiind divortat de bunica mea si recastorit cu alta femeie.
Mama mea nu a tinut legatura cu dansul, dar a aflat de decesul acestuia si a participat la inmormantare.

Sotia actuala a continuat sa stea in casa bunicului meu, dar nu a deschis succesiune. Din ce am inteles, conform legii, mama mea ar mosteni 75%, iar sotia sa 25%.

Intrebarea mea este: mama mea mai are vreun drept asupra casei, avand in vedere ca a trecut mult peste termenul de 1 an de la decesul bunicului meu si nu si-a exercitat la notar optiunea de a accepta mosternirea in termenul de maxim un an?

Multumesc!
Discuție Optiuni binare
Buna ziua!
Am folosit o platforma de optiuni binare (IQ Options). Am folosit aceasta platforma doar pentru test, sa vad daca as putea investi. Am investit 10 dolari. acum nemultumit am retras direct pe card cei 10 dolari investiti initial (am avut cateva tranzactii, unele pe -, altele pe +, in final acum profitul este zero). Mai am 2 dolari pe cont, nu i-am putut retrage si nici nu planuiesc s-o fac, imi voi inchide contul deoarece nu este atractiv pentru mine.

Avand in vedere suma extraodinar de mica si lipsa unui profit, sunt nevoit sa depun declaratia unica?
Buna ziua!

As dori sa incep procedura de succesiune a bunicului si a bunicii mele. Ambii au decedat in urma cu mai bine de 10 ani, la fel si tatal meu cu care nu am avut o relatie apropiata.

Problema este ca nu stiu exact ce terenuri sunt in proprietatea lor si as dori niste indrumari despre cum as putea sa aflu ce detineau la momentul decesului. As dori sa fac acest lucru inainte de a incepe un eventual proces pentru a vedea daca renteaza sa fac succesiunea sau nu.

De asemenea, nu stiu nici numele celorlalti mostenitori(verisorii mei).
Răspuns la discuția Intrebari despre ONG
george-neagu a scris:

Membrii fondatori trebuie sa aiba varsta implinita peste 18 ani. Contractul de comodat nu trebuie facut la notar.

Ok, și acesta se face între persoanele fizice eu (fondator) și mama(proprietarul) sau între persoana juridică (viitoarea asociație fără CIF) și mama(proprietarul).

In unele locuri am văzut menționat ca minorii pot fi fondatori cu acordul părinților încheiat la notar.
Buna ziua! De curand am inceput demersurile pentru fondarea unui ONG si am urmatoarele nelamuriri.

1. Mama mea detine un apartament pe care as dori sa-l folosesc ca sediu. Un contract de comodat am inteles ca trebuie incheiat intre mine si ea. Intrebarea mea este daca poate fi facut fara notar si intre cine si cine se incheie acest contract.

2. Membrii fondatori sunt 3 majori si 7 minori. Ce pasi trebuie urmati ca si acei minori sa fie inscrisi in acte ca si fondatori?