avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebari despre ONG
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebari despre ONG

Buna ziua! De curand am inceput demersurile pentru fondarea unui ONG si am urmatoarele nelamuriri.

1. Mama mea detine un apartament pe care as dori sa-l folosesc ca sediu. Un contract de comodat am inteles ca trebuie incheiat intre mine si ea. Intrebarea mea este daca poate fi facut fara notar si intre cine si cine se incheie acest contract.

2. Membrii fondatori sunt 3 majori si 7 minori. Ce pasi trebuie urmati ca si acei minori sa fie inscrisi in acte ca si fondatori?
Cel mai recent răspuns: MatteoVK , utilizator 17:25, 30 August 2017
Membrii fondatori trebuie sa aiba varsta implinita peste 18 ani. Contractul de comodat nu trebuie facut la notar.
george-neagu a scris:

Membrii fondatori trebuie sa aiba varsta implinita peste 18 ani. Contractul de comodat nu trebuie facut la notar.

Ok, și acesta se face între persoanele fizice eu (fondator) și mama(proprietarul) sau între persoana juridică (viitoarea asociație fără CIF) și mama(proprietarul).

In unele locuri am văzut menționat ca minorii pot fi fondatori cu acordul părinților încheiat la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce proceduri trebuie urmate in cazul unui ong? StefanLupu94 StefanLupu94 Buna ziua! Avem un ONG infiintat in anul 2017, suntem 8 membri fondatori, fiecare dintre noi facand parte din consiliul director. De la inceputul acestui an o ... (vezi toată discuția)
Sediu social pentru ong-asociatie gabrielacp gabrielacp Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca este nevoie, in cazul infiintarii unei asociatii, de semnatura ambilor proprietari ai unui apartament, ce va fi ... (vezi toată discuția)
Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)