Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
In faza de apel al unui proces, cu avocat din oficiu, am primit citatie de prezentare, din ce inteleg aceasta este obligatorie si citez: prin neprezentare nejustificata acesta poate fi adus in instanta.
Este prima infatisare in faza de apel.
Este obligatorie prezenta necunoscandu-mi avocatul din oficiu?
Ma intereseaza daca am facut facultatea si master la zi dar in ultimul an de facultate am lucrat se mai pune la vechimea in munca, mai exact la pensie?
1. In cazul procurorul face apel, poate agrava situatia inculpatului chiar daca s-a recuperat prejudiciul?
2. Cum imi dau seama daca este in favoarea sau defavoarea inculpatilor? (ma refer la apelul facut de catre procuror).
1. In cazul in care procurorul face apel, este obligatorie prezenta fizica a inculpatului?
2. Daca nu dispun de fonduri pentru un avocat ales, cum se procedeaza cu avocatul din oficiu? Pot cere instantei sa imi comunice numele acestuia sa pot lua legatura cu el/ea?
As avea cateva intrebari:
1) Pentru prescrierea faptei intr_un dosar penal se pune ca data de calcul (10 ani), data cand s-a emis rechizitoriul, data procesului verbal, data instiintarii sau data constituirii faptei?
2) In caz de apel din partea inculpatului, decizia primita se poate inrautatii?
Din 4 aprilie 2018 sunt angajat la o societate cu contract nedeterminat, intrebare mea este daca am nevoie sa imi iau concediu în iunie dupa data de 15, imi pot lua mai multe zile decât am lucrat?
Sau cum se calculează? Eu acum as avea dreptul la 3 zile dar imi trebuie 7, le pot lua ?
Multumesc
ok, acest lucru il stiam si eu, dar de ce sunt obligat sa le platesc, este ca si cum m-as "scarpina invers", in cazul acesta nu vad beneficiul platii in cont, cel putin din partea Administratorului pentru ca mie ca si platitor nu imi opreste nimic banca si ma trezesc ca imi opreste dincolo.
ok, multumesc de raspuns. Daca ii cer sa ma scada de la plata chitantelor, salariului casierului, lumina din casierie ......etc, eu cum imi pot da seama ca face acest lucru?
Am si eu o mica nelamurire: de cateva luni fac plata intretinerii dintr-un cont unde nu mi se opreste comision, pana aici toate bune si frumoase ca nu trebuie sa mai stau la rand sa imi platesc intretinerea dar, dupa a 2 a plata am observat in nota de plata de la Dl. Administrator ca imi apar 2 comisioane unul pe care il plateste toti locatarii reprezentand comision de administrare si altul pe care il platesc doar eu.
As dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc acest comision care este si mai mare bineinteles si nu ii vad sensul deoarece cum am mentionat mai sus la mine aceste transferuri sunt gratuite, in schimb ma taxeaza pe mine pentru ce mai exact?