avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate Paul2017

Activitate Paul2017

De exemplu, administratorul a afisat o lista cu toti locatarii si cat au avut acestia intretinerea pe lunile decembrie, ianuarie si februarie, apoi o coloana cu cat avem fiecare la fondul de rulment si o alta coloana cu cat este necesar a se completa la fondul de rulment.
Acum intrebare, din ce am observat eu, cei care au intretinerea mai mare si fondul de rulment necesar este mai mare iar, cei cu intretinerea mai mica fondul de rulment necesar este mai mic sau chiar deloc.
De unde astfel de calcul? Si eu cu platile la zi si tot eu sa completez fondul de rulment.

Pacat ca nu pot atasa poza cu tabelul.



latka a scris:

Articolul 72
(1) În scopul asigurării sumelor necesare pentru plăți curente, asociația de proprietari este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabilește astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociația de proprietari în anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflației, iar în cazurile asociațiilor de proprietari nou-înființate, prin aproximarea acestuia cu fondul de rulment stabilit la alte asociații de proprietari echivalente ca mărime.
(2) Fondul de rulment se depune în contul curent al asociației de proprietari, menționat la art. 20 alin. (1).
(3) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, potrivit hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afișate pe lista de plată.
(4) Pentru încasarea fondului de rulment, administratorul eliberează chitanță nominală separată.
(5) Fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate, dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel.
[ link extern ]

Ce inseamna ca difera ca valoare ? Mai ales daxca sunteti cu platile la zi. Se poate face o completare, daca dupa un an se recalculeaza acel fond, dar nu-l poate cere luna de luna.

Buna ziua,

Fondul de rulment este obligatoriu?
Daca da, de ce difera ca valoare, eu fiind cu toate platile la zi?

Acesta se recupereaza vreodata?

Multumesc!
Buna ziua,

Daca de exemplu plec din locatia in perioada 18.08.2023 - 7.09.2023,cu familia de 4 persoane.
Intrebare:
Administratorul ne poate trece la intretinere o singura persoana in luna august?
S-au ce conditii trebuiesc indeplinite?

Multumesc!
Din nr. de inculpati aflati la dosar este singurul text adresat inculpatului X.
Nu am inteles raspunsul dumneavoastra.



Mihăilă Sebastian a scris:

E incomplet dispozitivul pe care l-ati postat dumneavoastra.

Buna ziua,

In faza de apel s-a dat decizia mai jos mentionata:

Inculpatul X. Menţine dispoziţia de înlăturare din infracţiunea continuată de furt calificat reţinută în sarcina inculpatului X. a actului material din noaptea de X-Z. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 5 luni închisoare, pedeapsa complementară constând în interdicţia drepturilor prev. de art. 66 lit. a), b), h), n) din C.p., pe o durată de 1 an, pedeapsa accesorie aferentă şi repune în individualitate pedepsele, astfel: -pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (X acte materiale), prev. de art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (1) lit. b), alin. (3) lit. a) din C.p., cu aplic. art. 77 lit. a) din C.p., art. 35 alin. (1) din C.p. şi art. 5 din C.p., pedeapsa complementară constând în interzicerea exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66 alin. (1) lit. a), b), n) şi alin. (3) din C.p., pe o durata de 1 an, pedeapsa accesorie aferentă; -pedeapsa de 9 luni închisoare aplicată pentru comiterea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat (modalitatea aderării), prev. de art. 367 alin. (1) din C.p., cu aplic. art. 5 din C.p., pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării pe o durata de 1 an, a dreptului de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pedeapsa accesorie aferentă. -sporul de 3 luni închisoare. În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. c Cod procedură penală achită inculpatul X. pentru infracţiunea de furt calificat în formă continuată (X acte materiale), prev. de art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (1) lit. b), alin. (3) lit. a) din C.p., cu aplic. art. 77 lit. a) din C.p., art. 35 alin. (1) din C.p. şi art. 5 din C.p. În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. b teza I Cod procedură penală achită inculpatul X pentru infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat (modalitatea aderării), prev. de art. 367 alin. (1) din C.p., cu aplic. art. 5 din C.p.


Ce se intelege din aceasta?
Nu este mentionat nicaieri de prescriptie.
Concret, ce obligatii am?
Fapta apare in cazier?


Multumesc!
Răspuns la discuția Montare hota.
Imi puteti spune va rog care sunt autoritatile in drept, numele institutiei ceva...
Multumesc!

ynocentta a scris:

Nu este de preferat sa instalati evacuare hota aragaz la aerisirea generala,deoarece veti cauza neajunsuri tuturor locatarilor racordati la acea aerisire
In cazul in care sunt sesizate autoritatile in drept acestea pot aplica sanctuni pecuniare
Aerisirea generala a fost proiectata pentru a a sigura tirajul/aerisirea generala intre subsolul tehnic ,apartamente si exteriorul constructiei
Este diferenta seminificativa intre tirajul normal aer si introducerea de gaze,mirosuri prin tiraj fortat asigurat de sistemul de evacuare al hotei


Astup aerisirea, cea de sus
Dar am si gura de vizitare jos pt conducte
Nu stiu cat de corect ar fi

Multumesc!

latka a scris:

Incercati sa astupati aerisirea generala, cind vecinul foloseste hota, astfel tot mirosul se va duce in casa sa. Altfel nu va ramine decit instanta, nu pre aveti cui va adresa.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Dupa vreo citeva episoade de acest gen, cind va vedea ca nu poate evacua, se va convinge singur cum sa procedeze.

Lamurire

Buna ziua,

Am o mica problema si nu stiu cui sa ma adresez, locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele, eu locuiesc la ultimul nivel.
De ceva timp cei ce locuiesc la etajul 3 cand fac mancare tot fumul ajunge la mine in casa.
De exemplu, eu am burlanul de la hota in exterior adica afara, acestia au burlanul de la hota pe conducta de aerisire ca sa zic asa de la bucatarie (unde se afla si tevile....).
Cat de legal este sa puna aerisirea de la hota pe acel canal sau pe aerisirea blocului?
Din ce stiu, ei nu au aragazul la geam ci il au chiar langa usa de la bucatarie unde se afla aerisirea blocului.
Pe mine ma intereseaza cui ma pot adresa, ca mi-au umplut apartamentul de fum.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

As dori sa cumpar un apartament dar, proprietarul imi spune ca acesta se afla sub ipoteca la banca.

Cum ma poate incurca acest lucru?

Multumesc!
Buna ziua,

In faza de apel al unui proces, cu avocat din oficiu, am primit citatie de prezentare, din ce inteleg aceasta este obligatorie si citez: prin neprezentare nejustificata acesta poate fi adus in instanta.
Este prima infatisare in faza de apel.
Este obligatorie prezenta necunoscandu-mi avocatul din oficiu?