avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Activitate comanescudumitru2014@gmail.com

Activitate comanescudumitru2014@gmail.com

Sunt Recurent, am depus Recurs împotriva unei încheieri de anulare a unei Cererii de recuzare pentru lipsa semnăturii , în căile de atac extraordinare . Cerea principală este de pretenții si este scutită de la plata taxei de timbru. Am întocmit Cerere de reexaminare a timbrajului si a fost respinsă ca nefondată. Consider totuși că Cererea de Recurs este scutită de taxa de timbru astfel:1.Conform ICCJ Decizia nr. 55/2017 arată că „Dispozițiile art. 28 din OUG nr. 80/2013 se interpretează în sensul că de scutirea de la plata taxei judiciare de timbru în calea de atac beneficiază numai reclamantul care a fost scutit în primă instanță de obligația timbrajului; 2.Conform art.29 lit. I din OUG nr. 80 /2013; 3. Conform art.29 lit. f din OUG nr. 80 /2013; În aceste condiții Cererea de recurs este scutită de taxa de timbru ? Ce mai pot face? Mulțumesc!
Am o cauza civilă cu indicarea gresita a caii de atac .Azi am consultat portalul instantelor de judecată si a apărut cauza cu a1 la final avand ca obiect pretenţii CERERE DE REEXAMINARE-aceasta fiind calea de atac legală. Nu trebuia judecată prima dată recalificarea căii de atac gresite în cerere de reexaminare ,stabilirea unui termen de motivare a căii de atac si depunerii la instanță? Mulțumesc ptr.un eventual răspuns. Cu stimă.
Revin cu o problemă de acum 3 zile BUNA ZIUA. Vreau să fac revizuire la o hotarare civilă .Sunt condiții inclusiv pentru fond ,apel ,recurs ,Contestatia în anulare .Am doua probleme 1. se face câte o cerere de revizuire pentru fiecare din cele enumerate si depuse la instanțe sau se face o singura cerere de revizuire?2.Am o cerere de recuzare respinsă si pot solicita reexaminare pentru a se reveni asupra anulării. Cănd pot depune revizuirea după ce s-a judecat cererea de rexaminare? Regularizarea cererii de recuzare în ce temei legal se face?
Încheierile interlocutorii "leaga" instanta in sensul ca, daca s-a pronuntat cu privire la anumite aspecte ale cauzei, nu mai poate reveni asupra aspectelor solutionate prin incheierea interlocutorie.Întrebarea pe care vă rog să îmi dați un răspuns legal ; Încheierea de respingere a recuzarii este interlocutorie?
Am depus o cerere de strămutare , în antet am trecut titulatura instanței iar la sfârșit am greșit instanța cu un treaptă mai jos. Considerați că se impune o cerere de îndreptare? Cu respect,
Dacă hotărârea instanței a fost primită pe 13 ianuarie 2025, termenul de 15 zile pentru a răspunde se calculează începând cu această dată.

În acest caz, termenul de 15 zile se împlinește pe 28 ianuarie 2025 . Aceasta este data cand trebiue sa ajunga plicul meu ca raspunsul să fie în termen? Multumesc!
Pun următoarea( a -3 -a oară) aceeași speță , care are următorul conținut : După primirea deciziei de Recurs principal ,în situația că am depus Contestație în anulare mai sunt obligat să depun cererii de revizuire a fondului si apelului la o lună de la Recursul principal sau sunt considerate premature până primirea hotărârii privind contestația în anulare, iar revizuirea se depune în 30 de zile de la primirea Hotărârii privind contestația în anulare ? ( știe cineva să dea un răspuns legal ?) Cu stimă,
Am pus o întrebare si nu mi-a raspuns nimeni. Vă rog să mă lămuriți despre interpretarea art.511 alin1.pct.1 CPC privitor momentului când începe să curgă termenul de o luna pentru o Revizuire a hotărarii de la fond .Am înteles că începe de la comunicarea hotararii din recurs.
Am vrut sa spun contestatie privind tergiversarea cauzei
Pot fii sactionat deoarece am introdus cererea de tergiverasare a cauzei la o instanta necompetenta?