avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate Maruscuta

Activitate Maruscuta

Răspuns la discuția Partaj
Buna seara! După pronunțarea divorțului, soțul meu vrea sa vindem apartamentul. Dar nu amiabil ci prin procesul de partaj. Eu as vrea sa ii dau suma ce ii revine lui din vânzarea apartamentului si eu sa rămân in apartament. In ce măsură se poate acest lucru? Mulțumesc frumos!
Discuție Partaj
Imediat după divorț soțul meu a luat actele apartamentului si spune el le- a dus la tribunal pentru partaj desi hotărâsem ca partajul sa-l facem amiabil. Spuneti- mi va rog daca partajul lactribunal se poate face fara acordul meu?
Răspuns la discuția Partaj
Buna ziua! In urma divortului recent pronuntat, soțul meu a luat actele apartamentului fara ca sa îmi spună si zice el ca ar fi la tribunal. Ne înțelesesem sa vindem apartamentul si sa împărțim bunurile amiabil. El poate sa înceapă procesul de partaj chiar daca eu menționez ca am fost de acord sa ne înțelegem amiabil nu prin tribunal? Mulțumesc!
Buna ziua! Daca soțul vrea sa vanda apart al cărui coproprietari suntem si eu nu vreau sa vând fiindcă nu am unde sa ma duc ce variante as avea in justiție? Menționez ca suntem recent divorțați.
Răspuns la discuția Partaj
Buna ziua! După divorțul de comun acord pronuntat in urma cu o săptămână, fostul soț a scos apartamentul la vânzare fara acordul meu. Menționez ca suntem coproprietari ai acestui apartament. Eu nu vreau sa vând. Mai am 10 ani pana ma voi pensiona si cu banii care îmi revin nu îmi pot cumpăra nici- o garsoniera. Am pierdut 7 ani vechime pentru ca am crescut cei doi copii ai nostrii, acum majori si asta cu acordul lui. El a ieșit la pensie luna asta, ianuarie 2018. Va rog din suflet spuneti- mi sunt șanse ca eu sa rămân in apartament pana voi ajunge la pensie la fel ca si el?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

In principiu nu daca in actul de proprietate sunteti ambii trecuti, insa valoarea cotei de proprietate si nivelul cheltuielilor pe care urmeaza sa le suportati difera in functie de apararile si conduita dvs procesuala.

Discuție Divort
Buna ziua! Daca divorțul se pronunța din culpa comuna la cererea reclamantului, paratul poate fi obligat sa plătească cheltuielile de judecată, total sau parțial? Mulțumesc!
Discuție Divort
Ce se întâmpla daca reclamantul nu se prezinta la divorț?
Discuție Divort
După cat timp de la instiintarea reclamantului de către parata cu copia cererii de întâmpinare va avea loc prima înfățișare?
Discuție Divortul
Se poate desface căsătoria la prima înfățișare daca parata este de acord cu ce cere reclamantul? Daca da când voi putea intra in posesia actului de divorț?
Buna seara! Va rog frumos sa îmi spuneți cam la cat timp după ce am trimis cererea de întâmpinare va avea loc prima înfățișare? Mulțumesc!