avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate MOFmotivesafiicool

Activitate MOFmotivesafiicool

Răspuns la discuția Taxe dropshipping Romania
Buna ziua!

Dorim sa vindem produse din China cu livrare internationala, direct cumparatorului final cu prezentarea produselor pe site, ex: site.com


Domeniul va fi site.com - produsele afisate pe site vor fi achizitionate de la producatorul din China dupa ce clientul comanda de pe site.com (sistem vanzare dropshipping)

Ex. comanda:

Cumparator PF din Germania plaseaza o comanda de 50 USD pe site, ulterior plasam comanda de produs furnizorului din China (ex: produs 25 USD) si oferim datele de livrare ale cumparatorului, iar furnizorul expediaza produsul catre cumparatorul din Germania.


Furnizorul din China emite factura catre compania noastra(Platitoare TVA) in valoare de 20 USD. Compania noastra emite factura cumparatorului din Germania in valoare de 50 USD plus TVA-ul din ROMANIA sau TVA-ul din Germania; sau se emite factura fara TVA si cumparatorul plateste TVA atunci cand produsul ajunge in VAMA tarii de unde se afla cumparatorul?
ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:
Articolul 1
Prin derogare de la articolul 287 alineatul (18) din Directiva 2006/112/CE, România este autorizată să acorde o scutire de la plata TVA persoanelor impozabile a căror cifră de afaceri anuală este egală cu cel mult echivalentul în monedă națională a 88 500 EUR la cursul de schimb din ziua aderării sale.
Articolul 2
Prezenta decizie se aplică de la 1 ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2020 sau până la data intrării în vigoare a unei directive de modificare a dispozițiilor articolelor 281-294 din Directiva 2006/112/CE, dacă această dată este anterioară.
Articolul 3
Prezenta decizie se adresează României.
Adoptată la Bruxelles,
Pentru Consiliu,
Președintele
[ link extern ]