avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Taxe dropshipping Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Taxe dropshipping Romania

Buna seara,

As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele in Romania.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MOFmotivesafiicool , utilizator 21:58, 26 August 2018
In principiu platiti impozit pe venit aferent vanzariilor efectuate. Pentru ca marfa nu intra in Romania nu aveti treaba cu tva si vama, totusi este posibil sa achitati tva la comisionul facturat de vanzator (intermediar). Deasemenea trebuie urmarit si plafonul de la care trebuie sa va inregisrati fiscal in tara in care vindeti.
Buna ziua!

Dorim sa vindem produse din China cu livrare internationala, direct cumparatorului final cu prezentarea produselor pe site, ex: site.com


Domeniul va fi site.com - produsele afisate pe site vor fi achizitionate de la producatorul din China dupa ce clientul comanda de pe site.com (sistem vanzare dropshipping)

Ex. comanda:

Cumparator PF din Germania plaseaza o comanda de 50 USD pe site, ulterior plasam comanda de produs furnizorului din China (ex: produs 25 USD) si oferim datele de livrare ale cumparatorului, iar furnizorul expediaza produsul catre cumparatorul din Germania.


Furnizorul din China emite factura catre compania noastra(Platitoare TVA) in valoare de 20 USD. Compania noastra emite factura cumparatorului din Germania in valoare de 50 USD plus TVA-ul din ROMANIA sau TVA-ul din Germania; sau se emite factura fara TVA si cumparatorul plateste TVA atunci cand produsul ajunge in VAMA tarii de unde se afla cumparatorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in regim dropshipping pentru romania StefanRad StefanRad Buna ziua! Detin o firma neplatitoare TVA si as dori sa fac dropshipping direct din china in Romania si am cateva nelamuriri in privinta platii TVA-ului pentru ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Afacere de tip "dropshipping" in romania. cadru legal ina_enache ina_enache Buna seara Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip \"dropshipping\". Pe scurt: eu am un contract cu un ... (vezi toată discuția)