avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate 12254

Activitate 12254

Am avut un punct de lucru autorizat și conform OG 99/2000. În urma închiderii activității la punctul de lucru autorizat, am declarat la ORC, dar nu am depus autorizația emisă conf. OG 99/2000 și în baza unui HCL local. Totodată conf. aceluiași HCL , trebuia sa predau această autorizație în termen de 15 zile de la închidere. Având în vedere că am închis punctul de lucru în data de 04.06.2021, în data de 27.05.2022 în urma unor verificări ale Poliției Locale am fost sancționat contravențional conf. HCL-ului, pentru nepredarea autorizației de funcționare în termenul prevăzut de HCL.
Întrebarea este, având în vedere că au trecut 6 luni de la expirarea termenului de predare, 19.06.2021, conf. OG 2/2001 mai puteam fii sancționat, s-au a expirat termenul de sancționare ??
O firmă aflată în reorganizare judiciară, sub incidența legii 85/2014, poate fii sancționată contravențional conform OG 99/2000, s-au a unei hotărâri locale
Vreau sa fac o declarație de acceptare a mostenirii /succesiunii, dar nu dețin certificatul de deces al defunctilui, iar duplicat al acestuia dureaza pina obțin. Notarul unde s-a deschis succesiunea, si care deține certificatul de deces, este obligat sa î-mi întocmească aceasta declarație, având în vedere că deține certificatul??
Dar mama poate ceda partea ei unuia dintre frati, adica cei 50 % partea ei si cota parte din partea tatalui?, iar ceilalti 3 frati sa nu primească nimic din partea ei
Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota fiecarei parți( mama si ceilalti frati ) . Acesta ameninta ca ma va da in judecata si o sa fiu obligat sa-i cedez cota mea parte, deoarece el detine partea cea mai mare. Este posibil sa ma oblige sa-i cedez partea contrar vointei mele ??
Doresc să încep o activitate de întreținere și reparare autovehicule încadrată în clasă cod CAEN 4520, mai exact schimbare parbrize auto, folii geamuri, omologate. Pe lîngă certificatul de înregistrare obținut de la ORC și autorizația de funcționare de la Primărie conf. OG 99/2000, ce acte ( aprobări, autorizații ) î-mi mai sunt necesare de la alte instituții ale statului, gen RAR, DSV, DSP, ETC ??
Cine ma poate sancționa dacă desfășor o activitate comerciala de comerț, avind în vedere ca legea 12/1990 a fost abrogata, iar art. 1lit a din aceasta lege a fost adăugat doar în atribuțiile ANPC. Politia națională, Jandarmeria sau Politia locala mai au această competenta conform altei prevederi legale???
în baza a ce document se poate stabili ca desfășor activitate de cafenea, nu de bar, deși ambele activități sunt încadrate în clasă cod CAEN 5630
Dupa dispunerea confiscarii incasarilor pe perioada suspendării activității dispusa de organele de control unui agent economic, conf. prev. OG 99/2000, cine stabileste suma ce trebuie confiscata si cine o duce la indeplinire ? Ce urmează dacă totuși se continuă activitatea deși nu deține autorizația de funcționare conf. OG 99/2000 ?
Pentru agentul economic organizat într-un SRL, la care sunt 10 administratori conform statutului, cine este persoana care reprezinta firma și care poate fi trecută într-un proces verbal de sancționare contravențională întocmit de un organ de control cu privire la nedeținerea autorizațiilor de funcționare?