avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Aleni

Activitate Aleni

Răspuns la discuția Șantaj? Manipulare ? Minori
Va mulțumesc pentru răspuns. Are legătură cu copii asa cum s-a soluționat in urma ordonanței președintiale. Dar îmi este teamă să nu schimbe datele divorțului sau sa ii ofere ceea ce vrea fosta soție. Pentru ca lui ii este foarte teamă de ea , si da senzația ca vrea sa accepte orice condiție.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sunt cazuri încurcate.
Pot dura și 5 sau 8 ani.

Se manipulează asa cum ați observat.
Important este sa aibă legătură cu minorii.

București 2025

Sunt împreună cu concubinul meu din septembrie 2024. El este însurat si are 3 copii . S-a despărțit de soție pentru ca l-a înșelat cu un vecin ,care le era prieten de familie. Însă divorțul nici acum nu s-a concluzionat.
Fosta soție, îl manipulează foarte mult cu copii. El ii iubește foarte mult , și ea știe acest lucru, și se folosește de copii sa îl facă pe el sa fie de acord cu pretențiile ei. În plus, îl amenință cu fapte din trecut . El este reabilitat, are un loc de munca stabil acum. Ea nu lucrează .
Lui ii este teamă de asemenea ca ea poate complica situația .Are dovezi cu , exemplu, accese de furie în casa ( niciodată nu a fost violent, agresiv cu ea) însă distrugea obiecte. Sau în trecut consuma substanțe.

Avocata a format cererea de divorț ca ea fiind mama denaturata , deoarece dovedit , nu ducea copii la școală zilnic , și a fost plecată 2 săptămâni de lângă copii, iar ei au stat acasă cu mama amantului ( o femeie roma, care nu avea un trecut normal) , de asemenea , noi ii dădeam 300e/ săptămână+ cumpărături dulciuri ,jucării, uneori haine trimise de noi și bunica. De Paști ne-am trezit ca copii aveau lumina închisă. Cerea tot mai mult , și când nu ii dădeam îl bloca 2-3 săptămâni fără sa ii dea copii. Am făcut ordonanță președintiala. Acum este un program stabilit.
Ea acum este foarte nervoasă pe înscrisurile pentru divorț . Și a amenințat ca o sa ii facă probleme.
Care sunt șansele? Este șansă să fie doar manipulare ?
Taxa de timbru in dosarul pentru ordonanță presedentiala am fost anunțată de către avocata și l-am plătit. Doar acesta în dosarul de divorț nu am fost anuntat de nimeni . În dosarul divort , prima înfățișare scrie ca soluție:" Solutia pe scurt: Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul ....n. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei încheieri. Cererea de reexaminare se depune la Judecătoria Brăila. Pronunţată astăzi, 04.06.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Pana nu vedeti dosarul nu puteti afla raspunsul. Nu imi este clar daca nu cunosteati ca se plateste o taxa pentru a fi rezolvat un caz in instanta. Daca nu cunosteati, va putea spune avocatul, insa oricum trebuia sa fiti incunostintat de instanta.

Foaia mie adresata a fost trimisa la adresa unde am locuit cu fosta soție. Eu trebuie sa plătesc acea taxa .
Doar nu am fost informat de către avocat . Doar mi-a trimis foaia fosta soție cu anularea divorțului deoarece nu am plătit acea taxa. Dar nu am știut ca trebuie , nu am fost informat.

Nu am înțeles exact răspunsul dumneavoastră. Dosarul este pentru divort , eu sunt reclamant . Întreb doar unde a fost greseala , avocata sau fosta soție, de ce am primit anularea de divorț ca motivul neplatii a taxei de timbru .
Avocata a spus ca fosta soție nu m-a anunțat cu aceste detalii , însă doamna avocat nu trebuia sa fie cunoscătoare ca îmi expira termenul de neplata a taxei ? Cum mai exact se procedează?

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Pana nu aflati ce e la dosar, nu putem sti situatia. Acum reintroduceti cererea mai bine, depinde de situatie, daca aveti vreo situatie exceptionala, faceti apel...

În legătură cu divort cu minori.. am avocat sa ma reprezinte însă nu înțeleg de ce nu mi-a fost comunicat termenul de divorț, doar am primit foaie la adresa soției ca s-a anulat divorțul din cauza neplatii a taxei de timbru. Avocata nu trebuia sa fie cunoscătoare de aceste detalii? În urma celor întâmplate, avocata a spus ca am fost citat la adresa greșită, ca nu s-a făcut citația la dansa la cabinet cum a cerut , iar fosta soție nu a vrut sa îmi dea citația respectivă. Însă fosta soție a spus clar ca nu a primit nimic , doar cu anularea dosarului din cauza neplatii a taxei
Buna ziua , eu sunt casatorita cu un cetatean din egipt de 7 luni. Ne-am casatorit in Egipt , apoi am înscris căsătoria și in Romania.De 5 luni soțul a făcut de 2 ori cerere pentru viză la Amsabada României din Cairo și a fost respinsă pe motiv de imigrare .El a specificat că vrea să locuiască impreuna cu mine in Romania .A facut de fiecare dată cazier judiciar (desi inca era valabil a trebuit să îl refaca) , asigurare de călătorie și adeverința medicală internațională, rezervare la bilet de avion.a facut actele pe o perioadă de 3 luni (asa cerea ambasada) însă Ambasada României a făcut in asa fel sa astepte sa expire documentele și a trebuit să le facă în mai multe rânduri însă in zadar.
De ce sa ii ceata asigurare de călătorie înainte de a aproba viza (ambasada României nu voia să aprobe viza)
Este legal sa fii căsătorit, sa dorești să fii impreuna însă Ambasada sa nu iti permita acest lucru absolut normal ?
Unde pot face o plângere pentru modul în care am fost tratați și pentru nedreptatea comisă.
Eu ca cetatean Roman cât timp am locuit in Cairo , am fost la Ambasada României și nu mi-au oferit informațiile necesare , deși era obligația lor sa ma informeze ( scria foarte clar pe peretele Ambasadei ca au această obligatie) .
Mi-au vorbit într-un mod jignitor ca daca am decis această casatorie in Egipt atunci sa locuiesc acolo( in actul de casatorie am specificat că vreau să locuim impreuna in Romania.)
Va rog ajutati-ma ce pot face in aceasta situatie ?
Va multumesc
Buna ziua , eu sunt casatorita cu un cetatean din egipt de 7 luni. Ne-am casatorit in Egipt , apoi am înscris căsătoria și in Romania.De 5 luni soțul a făcut de 2 ori cerere pentru viză la Amsabada României din Cairo și a fost respinsă pe motiv de imigrare .El a specificat că vrea să locuiască impreuna cu mine in Romania .A facut de fiecare dată cazier judiciar (desi inca era valabil a trebuit să îl refaca) , asigurare de călătorie și adeverința medicală internațională, rezervare la bilet de avion.a facut actele pe o perioadă de 3 luni (asa cerea ambasada) însă Ambasada României a făcut in asa fel sa astepte sa expire documentele și a trebuit să le facă în mai multe rânduri însă in zadar.
De ce sa ii ceata asigurare de călătorie înainte de a aproba viza (ambasada României nu voia să aprobe viza)
Este legal sa fii căsătorit, sa dorești să fii impreuna însă Ambasada sa nu iti permita acest lucru absolut normal ?
Unde pot face o plângere pentru modul în care am fost tratați și pentru nedreptatea comisă.
Eu ca cetatean Roman cât timp am locuit in Cairo , am fost la Ambasada României și nu mi-au oferit informațiile necesare , deși era obligația lor sa ma informeze ( scria foarte clar pe peretele Ambasadei ca au această obligatie) .
Mi-au vorbit într-un mod jignitor ca daca am decis această casatorie in Egipt atunci sa locuiesc acolo( in actul de casatorie am specificat că vreau să locuim impreuna in Romania.)
Va rog ajutati-ma ce pot face in aceasta situatie ?
Va multumesc