avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate Tibi84

Activitate Tibi84

Am fost sfătuit să actualizez vechiul cadastru (anii '50 casă bunicilor), însa in anii '80, un vecin și.a mutat gardul comun "intrând" pe terenul bunicului, însă pentrucă era foarte bolnav, iar eu prea mic că vârstă, nu s.a făcut nimic (ulterior a murit) iar părinții mei prea slabi/noi să facă ceva.
Legal cum pot eu acum recupera terenul + că nici proprietarul de atunci numai este, moștenitorul a vândut la rândul lui ...deci acum ar fi un al treilea proprietar + că bănuiesc, că din moment ce s.au schimbat proprietarii pe acel teren au făcut intabulare și cadastru nou?!
Dacă erați atât de avizată profesional, mi.ati fi raspuns la intreaga intrebare si nu ma trimiteati sa citesc legea! Da?

Daca cineva ma.întreabă cum sa gătească un fel de mancare, nu.l trimit sa citească cartea de bucate.
Va rog frumos sa nu imi mai raspundeti aici!
Se pare ca nu citiți corect si complet, ce am intrebat
Doresc sa primesc raspunsuri de la persoane avizate, care au trecut prin asa ceva si care doresc sa împărtășească din experiența lor.

latka a scris:

Nu scrie, pentru ca e vorba de asociația de proprietari. Despre regulile sale de funcționare.Ați întrebat ce fond se înapoiază la vinderea apartamentului.

Despre senzori de detecție gaze scrie în normele ANRE:
[ link extern ]

Nu scrie nimic acolo despre senzori de gaze.

latka a scris:

Toate regulile despre care doriti sa aflati se gasesc in legea 196/2018, a asociatiilor de proprietari.
[ link extern ]

Câte detectoare de gaz sunt OBLIGAT sa am in apartament(2camere), in conditiile in care NU am centrală pe gaz de apartament si nici contoar de gaz independent? Am deja un detector de gaz + electrovalvă montată in urmă cu ceva ani care nu a detectat nimic niciodată, pe motiv ca nu am probleme cu instalația, deci nu vad rostul unui al doilea detector, inlocuit, pe motiv ca ar fi iesit din garanția dată de producător.
Vecinilor mei, li s.au adus la ușă aceste detectoare ambalate in cutie, unii nu le.au montat, alții l3.au scos din priza pe cele vechi si le folosesc pe cele noi?!!!
Achizițiile intr.o asociație de locatari, cum se fac, cu aprobatea cui, se poate achizitiona detectoare sau serviciile unei firme, fără înștiințarea locatarilor, a unui vot, a unor semnături? Valoarea de plată a unui senzor, cum se calculează in chitanța emisa de administratie, la grămadă sau defalcată, gen "plată intreținere + senzor gaz"? Administratorul cere lunar 10Lei fond de reparatii, dar cere si Fond de rulment, Care anume se înapoiază la vinderea apartamentului?
Cineva spunea de o lege, 63 parcă, unde aș găsi toate aceste regului sau ma înșel?!
Mulțumesc frumos!
Salut! Și eu întâmpin ceva de genul povestit. Cum ai rezolvat?
@Adrian Șulea - mulțumesc pentru sfat, dar așteptăm ceva legi cu privire la speță mea, pasaje, alineate etc. Nu vreau sa par arogant dar nici fraier am mai spus, știu ce am de făcut, am întrat aici pentru a afla lucruri noi pe care nu le știu, dedesubturi... Idei despre ce și cum, unde sa pun accent, pe ce sa ma axez.
Sincer îmi pare rău că această comunitate nu este asa cum ar trebui sa fie, și numai dezvolt pentru ca iar unii vor înțelege altceva sau vor scoate din context.

Încă aștept sfaturi legate de aceste mizerii.
@Mircea.demian- sunt plătite de mult, deși ambele motive din cele doua procese verbale sunt greșite ordinar, dar nu puteam ridica plăcuțele de înmatriculare dacă nu le.as fi achitat, sincer m.am gândit și la plecat în alta parte dar aici am familia, firma(PFA) în domeniul acesta de 23 ani.

Sunt convins ca o diploma de carton nu poate vorbi și judeca în locul persoanei, ca de altfel nici școala numai e așa cum era odată.

Părerile legate de taximetriști nu au legătură cu întrebările mele.

Am observat ca aproape nici.o persoana care a postat pana acum nu realizează gravitatea faptelor săvârșite de către agent. Culmea, eu sunt cel pus la zid de unii pe aici!!
Asta spune multe.
Mulțumesc frumos, dar mai aștept și alte răspunsuri în zilele următoare. Știu ce am de făcut, însă întreb pentru a.mi forma o idee.
Nu știu dece am impresia ca vorbesc la pereți. În acea întrebare sunt defapt mai multe, aștept și alte păreri mai avizate.
OUG, este o ordonanță de urgență dată în cadrul unei legi, pentru anumite cazuri interpretabile din acea lege, cum de altfel au fost date mai multe OUG. ri, din 2002 pana în 2018 s.au schimbat multe.

Revenind la întrebările mele vad ca nimeni nu se "înghesuie" când este vorba de abuz, fotografiere de date personale și transmitere altor persoane fără consimțământul meu și de amenzi cu încadrări greșite?