avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea19812012

Activitate Andreea19812012

Buna seara,
Eu impreuna cu sotul am achizitionat o garsoniera prin programul prima casa la care mai avem de achitat 20 de ani. Sotul meu a fost implicat int-un proces prin care are de plata catre fostul angajator o suma de aprox. 40.000 euro (este vorba de un proces in care a/u fost implicati mai multi angajati iar suma a fost calculata la total, fiind singurul care are ceva pe numele lui a fost singurul care a primit documente cu privire la restituirea intregii sume) Am primit acum cateva zile o somatie de la biroul executor prin care e informat ca trebuie sa achite intreaga suma si faptul ca înafara de ipoteca care era inscrisa in cartea funciara pentru banca si FNGCIMM apare si o urmarire a imobilului cu privire la suma de 40.000 euro. Daca divortam si facem partaj, eu preiau plata ratelor (care pana acum doar eu le-am achitat)si implicit si imobilul, se poate sterge urmarirea respetiva din cartea funciara? As putea sa il despagubesc eu pentru suma care s-a achitat acum din credit iar partea respectiva sa mearga la executor? Sau înscrierea in cartea funciara ar ramane in continuare? In cazul in care platesc in continuare ratele dupa achitarea creditului peste 15-20 de ani pot sa scoata casa la vanzare?| eu o sa imi primesc cota parte de 1/2 din ea avand in vedere ca suntem coproprietari ? Sau este mai bine sa nu mai achit nimic si sa scoata banca casa la licitatie si sa se achite creditul din banii recuperati de ei din licitatie. Ce ma sfatuiti sa fac? sa incerc sa il dau in plata creditul cu garsoniera?
andreea_enache_cirnaru@yahoo.comBuna seara
a, ați rezolvat cumva situația respectiva ? Și soțul meu se afla in aceeași situație.
Buna ziua, soțul meu are o poprire care a fost instituita și pe un card de credit de la CreditEurope BANK, eu in data de 13.12.2017 am depus pe acel card de credit suma de 1430 RON suma ce reprezenta soldul folosit de pe card care trebuia achitat pana pe 13.12.2017. Astăzi ma trezesc cu o Înștiințare pe mail-îl soțului ca nu am achitat nici un ban pe cardul lui de credit. In urma contactării băncii am aflat ca respectivul card a fost poprit și ca banii care i-am depus a-au dus către poprire. Am întrebat cum pot sa îl achit ca sa nu avem întârzieri in biroul de credit și sa nu ni se perceapă dobânzi și penalizări și mi-a-au zis ca pana nu terminam cu poprirea nu se transmite nuci un ban către soldul cardului. Daca eu termin de achitat poprirea intr-un an înseamnă ca nu o sa mai poată soțul sa facă nici un credit, ca o sa trebuiască sa ne dea banca in judecată și sa plătim cheltuieli de judecată chiar dacă noi dorim sa achitam datoria de pe acel card ? Banca nu trebuia sa ma informeze? Ma puteți sfătui cum sa procedez?
Răspuns la discuția Executare silita
Dacă este ipotecat in favoarea băncii și in favoarea statului Roman și mai sunt de plata 21 de ani, o pot scoate la vânzare? Ma pot evacua din casa ? Eu m-a gândeam sa divortez sa preiau eu casa și creditul in totalitate, soțul sa nu mai aibă nici o legătura cu acest imobil. Din capitalul creditului oricum a fost plătită suma de aproximativ 6000 de euro. Adică dacă o vindem plătim doar creditul de la banca , iar către executor nu o sa mai plece niciun ban
Buna seara, in cazul in care soțul a fost complice la un furt și in urma sentinței s-au stabilit niște sume foarte mari pentru toți inculpații la un loc nu pentru fiecare in parte, in cazul unei executări silite poate sa scoată la vânzare apartamentul nostru proprietate comuna care este achiziționat prin credit prima casa ? Menționez ca fapta a fost săvârșită acum 4 ani și creditul este încă in derulare. Din câte am aflat am înțeles ca trebuie sa ne ajungă o scrisoare de la un birou executoriu. Dacă doresc sa divortez sau sa fac separație de bunuri e OK ?