avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poprire pe card de credit CreditEurope Bank, deși ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poprire pe card de credit CreditEurope Bank, deși plata a fost făcută în ziua scadenței. Ce e de făcut într-o asemenea situație?

Buna ziua, soțul meu are o poprire care a fost instituita și pe un card de credit de la CreditEurope BANK, eu in data de 13.12.2017 am depus pe acel card de credit suma de 1430 RON suma ce reprezenta soldul folosit de pe card care trebuia achitat pana pe 13.12.2017. Astăzi ma trezesc cu o Înștiințare pe mail-îl soțului ca nu am achitat nici un ban pe cardul lui de credit. In urma contactării băncii am aflat ca respectivul card a fost poprit și ca banii care i-am depus a-au dus către poprire. Am întrebat cum pot sa îl achit ca sa nu avem întârzieri in biroul de credit și sa nu ni se perceapă dobânzi și penalizări și mi-a-au zis ca pana nu terminam cu poprirea nu se transmite nuci un ban către soldul cardului. Daca eu termin de achitat poprirea intr-un an înseamnă ca nu o sa mai poată soțul sa facă nici un credit, ca o sa trebuiască sa ne dea banca in judecată și sa plătim cheltuieli de judecată chiar dacă noi dorim sa achitam datoria de pe acel card ? Banca nu trebuia sa ma informeze? Ma puteți sfătui cum sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic este vorba despre o situatie de fapt nereglementata (sau prost reglementata) in drept care da nastere atat la abuzuri pe banda care fac victime nenumarate, cat si la adoptarea unor solutii diferite in practica de zi cu zi a unor banci. In speta, bancii dvs îi pica bine situatia pentru ca poate sa faca bani din nimic doar aplicand penalitati si dobanzi. Nu aveti nici macar temei pe care sa-l invocati intr-o actiune in instanta. Apreciez ca lacuna legislativa tine de legea falimentului personal (asta ca fapt divers, pentru ca acum nu va incalzeste cu nimic).
Presupunand ca banca dvs ar fi echilibrata politica si in abordare, daca ar exista un cont dedicat al creditului (si nu al cardului) ati putea depune banii direct in acel cont si doar in ziua scadentei (si nu in alta zi), insa ma tem ca nu vi se va oferi nici macar aceasta sansa, din pacate.
Din păcate pana nu achitați toată suma aferentă popririi nu veți putea achita ratele
aferente creditului. Am pățit același lucru si Credit Europe a
fost singura banca ce nu a vrut sa declare scadent anticipat creditul aferent cardului, astfel
încât sa pot plăti ratele
aferente cardului. Am găsit o soluție cu ei sa închid cardul, caz in care a trebuit sa achit toată suma cheltuita din creditul cardului. Dar era oricum târziu si uite asa am fost inscrisa la Biroul
de credit pentru o suma de 385 lei. Încercați sa vorbiti cu ei si sa închideți cardul daca puteți plati
suma utilizată.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
AntoanelaC, utilizator
Buna seara as avea si eu o intrebare referitor la proprirea de pe card unde am doar alocatia copilului, din cauza ca nu am nici un venit ei s au gandit sa mi opreasca din alocatia copilului 30% din ea adica din 84lei mai iau 56 ,este normal sa mi faca asa ceva ??adica nu este venitul meu este pur si simplu alocatia de la stat a copilului si creditul este un card avantaj pt consum si a fost facut creditul prin 2007 este normal ce fac as vrea sa mi spuneti daca pot face ceva impotriva lor? Va multumesc
Orice poprire care a fost instituita in baza unei sentinte judecatoresti ca urmare a procedurii de incuviintare a unei executari , atat banca cat si executorul trebuiau sa va aduca la cunostinta ca vi sa instituit o poprire pe acel cont ( sau mai multe ) . In cazul dvs solutia va veni tot de la banca (CreditEurope BANK ) . Chiar daca conform legii, banca este obligata ca la data sesizarii de catre executor sa blocheze (indisponibilizeze) atat sumele existente in acel moment in cont cat si cele provenite din incasarile viitoare , si anume se poate deschide un alt cont, un cont colector , din care se vor vira sumele aferente platii descoperii de cont dar unde banca (CreditEurope BANK ) va institui o ipoteca de rang 1 . Luati legatura cu banca si le explicati ceea ce am scris eu aici ( mai mult ca sigur vor sti despre ce este vorba , chiar daca e o banca mai mica ) .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti contestatie la executare(poprire),conf.art.729(7)NCPC"Alocatiile de stat si indemnizatiilepentru copii,(.........................) nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în imposibilitate de a plăti o rată din cauza unei popriri. ce soluții am ca să rezolv situația? sattod sattod In urma inmfiintarii unei popriri de catre ANAF pe conturile mele am aflat ca nu pot sa imi platesc creditele catre banci. Am adus adresa de la angajator (ca ... (vezi toată discuția)
Achitare rata card credit gheocont gheocont Am un card de credit la banca si am acum ultima rata scadenta. Nu imi primeste banca sa achit rata pentru ca au primit o poprire pe numele meu de la un credit ... (vezi toată discuția)
Credit - retinere rata din cont damianramona damianramona daca am credit la o banca si salariul il iau la acceasi banca doar ca pe conturi diferite poate sa imi opreasca rata de pe cel de salar daca nu platesc o ... (vezi toată discuția)